Ρέθυμνο: Ένας ήταν ο δράστης της ενέδρας στον 69χρονο κτηνοτρόφο - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 07/09/24 - 17:05

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη (πιθανότατα, ήταν ένας) που ευθύνεται για τη φονική ενέδρα στον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο.

Το θύμα, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δέχθηκε περισσότερους από δύο πυροβολισμούς ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων, υπάρχουν ενδείξεις ότι πριν δεχτεί τα πυρά βασανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι ερευνητές, φαίνεται πως ο δράστης της άγριας επίθεσης ήταν ένας και πως έφθασε στο σημείο με ένα αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ως εκ τούτου, η ταυτοποίησή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Παράλληλα, από τον τρόπο που στήθηκε η ενέδρα και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ο δράστης φέρεται να έκοψε τη γλώσσα του 69χρονου, προκύπτουν ενδείξεις πως η επίθεση είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την έρευνα έθεσαν στο μικροσκόπιό τους τις κτηματικές διαφορές που έχει η οικογένεια του θύματος με έτερη οικογένεια της περιοχής. Μάλιστα, και ο γιος του θύματος φέρεται να θεωρεί ως το πιθανότερο σενάριο πως πίσω από την επίθεση σε βάρος του πατέρα του βρίσκεται κάποιο από τα μέλη της οικογένειας αυτής. Ωστόσο, από την έρευνα των αστυνομικών δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο, που να συνδέει μέλη της εν λόγω οικογένειας με την επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως, εκτός από τον 69χρονο, επίθεση δέχθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου και ο γιος του, τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Τότε, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τον προσέγγισαν και του έριξαν στο πρόσωπο καυστικό υγρό. Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η επίθεση σε βάρος του 26χρονου έλαβε χώρα στις 8 το πρωί, τη στιγμή που αυτός αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του. Τότε δύο άγνωστοι με προστατευτικά κράνη και επιβαίνοντες σε ένα scooter, τον πλησίασαν και του έριξαν στο πρόσωπο αγνώστου είδους καυστικό υγρό, προκαλώντας του σωματική κάκωση στο πρόσωπό και στον λαιμό, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Ρεθύμνου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τελικά, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για την επίθεση αυτή ήταν κτηματικές διαφορές που είχε το θύμα με έτερο κάτοικο της περιοχής. Ο τελευταίος φέρεται να προσέγγισε τους δύο δράστες και να τους έδωσε 1.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση σε βάρος του νεαρού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ