Αιγυπτιακή πηγή: Το Λαθρεμπόριο όπλων γίνεται από το Ισραήλ στη Γάζα

 
ψψ

Ενημερώθηκε: 05/09/24 - 09:38

Υψηλόβαθμη αιγυπτιακή πηγή χθες Τετάρτη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι διαδίδει ψέματα για τη Φιλαδέλφεια για να καλύψει την αποτυχία του να ελέγξει το λαθρεμπόριο όπλων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Cairo News Channel επικαλέστηκε την πηγή που είπε: «Η προώθηση του λαθρεμπορίου όπλων από την Αίγυπτο από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό είναι άλλο ένα ψέμα για να δικαιολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησής του να ελέγξει το λαθρεμπόριο όπλων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας».

Εξήγησε ότι «το Ισραήλ απέτυχε να εξαλείψει τη μαφία λαθρεμπορίου όπλων από τον Κερέμ Σαλόμ (Ισραήλ ) στη Λωρίδα της Γάζας».

Η πηγή υψηλού επιπέδου επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστία της εσωτερικά και εξωτερικά και εξακολουθεί να προωθεί τα ψέματά της για να καλύψει την αποτυχία της.

Η πηγή επεσήμανε ότι «ο Νετανιάχου, μέσω των ισχυρισμών του για λαθρεμπόριο όπλων από την Αίγυπτο, ανοίγει το δρόμο για να δηλώσει την ασφάλεια και την πολιτική του αποτυχία και να μην βρει τους κρατούμενους ή να πετύχει οποιαδήποτε στρατιωτική νίκη στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη». Επεσήμανε επίσης τη δυσαρέσκεια όλων των πλευρών για τη συνεχιζόμενη αποτυχία του Ισραηλινού πρωθυπουργού να καταλήξει σε συμφωνία εκεχειρίας.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι ο Νετανιάχου επιτρέπει τη λαθραία μεταφορά όπλων από το εσωτερικό του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και συγχωρεί τις πωλήσεις όπλων στη Δυτική Όχθη για να δικαιολογήσει την επιθετικότητά του κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η πηγή σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Νετανιάχου είναι ένα προληπτικό μήνυμα προς την Ουάσιγκτον ότι απορρίπτει οποιεσδήποτε προτάσεις κατάπαυσης του πυρός και ματαιώνει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να ηρεμήσει η κατάσταση και να απελευθερωθούν κρατούμενοι και κρατούμενοι.

Πηγή skynewsarabia, μέσω ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ