Γεραπετρίτης: Θέλουμε μια Μακεδονία, η οποία θα είναι ισχυρή για την Ελλάδα και για τον κόσμο

 
ωωω

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ

Ενημερώθηκε: 02/09/24 - 18:06

«Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη αποτελεί άμεση και μείζονα προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αποτελεί όμως και την ατμομηχανή της Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο Ανατολής, Δύσης, Βορρά, Νότου. Για τη χώρα μας έχει ένα σημαντικό γεωπολιτικό αποτύπωμα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να καταστούν ένας πραγματικός κόμβος εμπορίου, τουρισμού, πολιτισμού, ο οποίος θα ενώσει την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη, θα ενώσει τη Μέση Ανατολή, όλη τη Μεσόγειο.

Επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να καταστεί μία πόλη που θα συνθέτει, που θα ενώνει, που θα αναπτύσσεται. «Έχει ένα τεράστιο δυναμικό, το οποίο θα φροντίσουμε να απελευθερώσουμε. Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντήσω τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και της Βορείου Ελλάδας, την ατμομηχανή που κινεί την οικονομία, την ιδιωτική πρωτοβουλία» προσέθεσε.

Παράλληλα, διατύπωσε την πεποίθηση του υπουργείου Εξωτερικών για την ενίσχυση των εξαγωγών. «Θα καταστήσουμε την Ελλάδα και ειδικώς τη Βόρεια Ελλάδα, έναν πυλώνα, έτσι ώστε να αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς οι άμεσες ξένες επενδύσεις. Ήδη καταγράφεται ένα σημαντικό ποσοστό ανάπτυξης την τελευταία 5ετία, 20% επιπλέον επιχειρήσεις έχουν ιδρυθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει μια σημαντικότατη μείωση της ανεργίας. Υπάρχει ένας σημαντικός ρυθμός ανάπτυξης, ο οποίος καταγράφεται. Σκοπός μας όμως είναι να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη περιφερειακή σύγκλιση. Η Βόρεια Ελλάδα, η οποία δυστυχώς δεν αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε τις τελευταίες δεκαετίες, αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην προμετωπίδα της κυβέρνησης» σημείωσε.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεραπετρίτης είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους εκπροσώπους των ξένων διπλωματικών αποστολών στη Θεσσαλονίκη για να δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες της Βαλκανικής, αλλά σε συνεργασία και με όλες τις φίλες χώρες του εξωτερικού, θα δουλέψει από κοινού, έτσι ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη μια γνήσια πύλη εισόδου για την ευρύτερη περιοχή μας, για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Ακόμη, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο Γ. Γεραπετρίτης θέλησε να διαμηνύσει ότι και γεωπολιτικά και για λόγους που έχουν να κάνουν με τις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής, «θέλουμε μια Μακεδονία, η οποία θα είναι ισχυρή, ισχυρή για την Ελλάδα και ισχυρή για τον κόσμο» και επισήμανε: «Όσο πιο δυνατή είναι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερο καθίσταται το αποτύπωμα της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο και για τον λόγο αυτό, η ισχυρή διπλωματία, η ισχυρή εθνική άμυνα, η ισχυρή οικονομία θα συνδυαστούν, θα επενδύσουν πάνω στην ακμή της Βόρειας Ελλάδας και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ