Λαβρόφ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία, αλλά οι όροι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί

 
θθθ

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 13:53

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Συρία, αλλά δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί συγκεκριμένοι όροι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για αυτό, αλλά δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη συγκεκριμένες παράμετροι. Μιλάμε για την επιστροφή των προσφύγων, για τα απαραίτητα μέτρα για την καταστολή της τρομοκρατικής απειλής, η οποία θα καταστήσει περιττή την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων. Όλα αυτά είναι στα σκαριά», είπε ο υπουργός.

Είπε ότι σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση είναι απαραίτητη μια σαφής απόφαση σχετικά με τη διαδικασία για την ενδεχόμενη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κωνσταντινούπολη.

Ρωσία, Τουρκία, Συρία, Ιράν θα συζητήσουν την εξομάλυνση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού
Η Ρωσία, η Τουρκία, η Συρία και το Ιράν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον για να συζητήσουν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, ανέφερε σχετικά

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας για να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις πέρυσι με τη συμμετοχή τόσο των υπουργείων Άμυνας όσο και των Υπουργείων Εξωτερικών και ειδικών υπηρεσιών. Τις χρησιμοποιήσαμε για να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Συρίας. τη Δημοκρατία της Τουρκίας σε αυτές τις συναντήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της Συρίας, της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν», είπε ο υπουργός. "Πιστεύουμε τώρα ότι θα ήταν λογικό να προετοιμάσουμε μια άλλη συνάντηση. Είμαι σίγουρος ότι θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον."

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ