Το Ισραήλ κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί διαφημίσεις Google για να υπονομεύσει το σώμα του ΟΗΕ

 
xx

Ενημερώθηκε: 31/08/24 - 18:03

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι αγόρασε διαφημίσεις Google για να δυσφημήσει την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) και να αποθαρρύνει τις δωρεές, σύμφωνα με δήλωση του γενικού επιτρόπου της υπηρεσίας το Σάββατο.

Ο Philippe Lazzarini, ο γενικός επίτροπος της UNRWA, κατήγγειλε στο X (πρώην Twitter) αυτό που περιέγραψε ως «εκστρατεία παραπληροφόρησης» από το Ισραήλ εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα. «Η εξάπλωση της παραπληροφόρησης και της παραπληροφόρησης συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως όπλο στον πόλεμο στη Γάζα», δήλωσε ο Lazzarini.

Κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι αγόρασε διαφημίσεις της Google σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους χρήστες να κάνουν δωρεές στην υπηρεσία και να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία δυσφήμισης κατά της UNRWA. «Η UNRWA είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση που ανταποκρίνεται στην κρίση στη Γάζα», σημείωσε ο Λαζαρίνι, τονίζοντας ότι η εκστρατεία όχι μόνο βλάπτει τη φήμη του οργανισμού αλλά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές του προσωπικού του.

Ο Λαζαρίνι ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι «σκόπιμες προσπάθειες» για τη διάδοση παραπληροφόρησης και προέτρεψε για έρευνα για το θέμα. Επέκρινε επίσης τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, ότι επωφελούνται από τη διάδοση της παραπληροφόρησης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους κανονισμούς για την καταπολέμηση αυτών των πρακτικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ