Conference League: Μαθαίνει αντιπάλους στο League Phase ο Παναθηναϊκός

 
Conference League: Μαθαίνει αντιπάλους στο League Phase ο Παναθηναϊκός

Ενημερώθηκε: 30/08/24 - 10:27

Κληρώνει για Παναθηναϊκό! Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την τρομερή πρόκριση επί της Λανς, το «τριφύλλι» μαθαίνει (30/08, 15:30, Cosmote Sport1) τους αντιπάλους του στη League Phase του Conference League.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος αλλάζει το format της διοργάνωσης (όπως συμβαίνει επίσης σε Champions League και Europa League).

Με το νέο σχήμα, οι 36 ομάδες του Conference League θα βρίσκονται σε ενιαίο όμιλο και θα παίζουν 6 αγώνες (και όχι 8 όπως στις άλλες δύο διοργανώσεις) στη φάση του πρωταθλήματος (πρώην φάση των ομίλων). Δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον τρεις αντιπάλους δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) αλλά θα αντιμετωπίζουν 6 διαφορετικές ομάδες, παίζοντας 3 ματς εντός και 3 εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός, επομένως, θα μάθει στην κλήρωση τις 6 ομάδες που θα αντιμετωπίσει, μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες της ενιαίας βαθμολογίας θα προκριθούν αυτόματα στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς νοκ άουτ πλέι οφ αγώνες για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 25η έως την 36η θέση αποκλείονται.

Στη φάση των νοκ άουτ, οι ομάδες μεταξύ 9ης και 16ης θέσης θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που τερμάτισε μεταξύ 17ης και 24ης, με τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. Οι οκτώ ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ της νοκ άουτ φάσης θα περάσουν στη φάση των 16, όπου η καθεμία θα αντιμετωπίσει μία από τις οκτώ πρώτες ομάδες, οι οποίες θα έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των 16.

Από τη φάση των 16 και μετά, η διοργάνωση θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπάρχουσα μορφή των νοκ άουτ, που οδηγεί στην ουδέτερη έδρα του τελικού, που έχει επιλέξει η UEFA.

Οι 36 ομάδες που συμμετέχουν στη League Phase

A' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τσέλσι
Κοπεγχάγη
Γάνδη
Φιορεντίνα
ΛΑΣΚ
Μπέτις

Β' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μπασακσεχίρ
Μόλντε
Λέγκια
Χάιντενχαϊμ
Τζουργκάρντεν
ΑΠΟΕΛ

Γ' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ραπίντ
Ομόνοια
Ελσίνκι
Γκιμαράες
Αστάνα
Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Δ' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σερκλ Μπριζ
Σάμροκ Ρόβερς
Δε Νιου Σεντς
Λουγκάνο
Μλάντα
Χαρτς

Ε' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πετροκούμπ
Σεν Γκάλεν
Παναθηναϊκός
Μπάτσκα Τόπολα
Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Γιαγκελόνια

ΣΤ' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τσέλιε
Λάρνε
Διναμό Μινσκ
Πάφος
Βίκινγκουρ
Νόα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ