Μέση Ανατολή: Διεθνής ανησυχία για τις κινήσεις της Τεχεράνης – Διάσωση ομήρου πατέρα 11 παιδιών

 
δδ

Ενημερώθηκε: 27/08/24 - 19:44

Η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να βρίσκεται ένα βήμα πριν τον γενικευμένο πόλεμο. Το εκρηκτικό μείγμα συγκροτούν οι εκατέρωθεν επιθέσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ, οι αιματηρές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και οι απειλές του Ιράν ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία Χανίγια δεν έχουν έρθει ακόμη.

Στη Γάζα τουλάχιστον 14 άνθρωποι – ανάμεσά τους παιδιά – έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς, ενώ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σταματά τη διανομή βοήθειας, μετά τη νέα εντολή εκκένωσης των Ισραηλινών.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν διατηρείται η ανησυχία στον απόηχο των τελευταίων απειλών της Τεχεράνης.

Για απειλή που συνεχίζει να υφίσταται κάνει λόγο το αμερικανικό Πεντάγωνο, διατηρώντας δύο αεροναυτικές ομάδες στην περιοχή.

Διάσωση ομήρου της Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Τα στρατεύματα του Ισραήλ διέσωσαν έναν όμηρο στη νότια Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα. Ονομάζεται Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, είναι 52 ετών, βεδουίνος και πατέρας 11 παιδιών. ’Οπως ανακοινώθηκε εντοπίστηκε σε «μια πολύπλοκη επιχείρηση διάσωσης». Στην αρχή είχε μεταδοθεί ότι είχε αποδράσει ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι έγινε συντονισμένη επιχείρηση της Μοσάντ και της Σιν Μπετ. Είναι Άραβας και μουσουλμάνος κάτι που δεν εμπόδισε τη Χαμάς να τον κρατήσει όμηρο στα λαγούμια της για 326 μέρες.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, o στρατός ανακοίνωσε ότι Ισραηλινός όμηρος διασώθηκε από τα στρατεύματα των IDF από μια σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα.

Ο διασωθείς όμηρος εργαζόταν ως φύλακας σε εργοστάσιο συσκευασίας στο κιμπούτς Magen στις 7 Οκτωβρίου και απήχθη από τρομοκράτες της Χαμάς από την κοντινή κοινότητα Mivtahim.

Οι πιέσεις γίνονται πιο έντονες από συγγενείς των υπόλοιπων ομήρων, ώστε να σωθούν οι δικοί τους άνθρωποι και να επιστρέψουν πίσω στις οικογένειές τους.

Το φόρουμ των οικογενειών των ομήρων χαιρετίζει τη διάσωση του αιχμάλωτου από τη Γάζα από τα στρατεύματα των IDF, αλλά τονίζει ότι είναι απαραίτητη μια συμφωνία για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

«Υπέμεινε 326 ημέρες σε αιχμαλωσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα και προεθέτει «η επιστροφή του Κάιντ στην πατρίδα του δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε: οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να απελευθερώσουν τους υπόλοιπους 108 ομήρους». «Μια συμφωνία με διαπραγμάτευση είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός».

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ