Ουκρανικά drones χτύπησαν τον στρατό του Μάλι

 
δδ

Ενημερώθηκε: 10/08/24 - 18:45

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν drones σε μάχες εναντίον του στρατού του Μάλι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Afrique Media που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Σήμερα λάβαμε στοιχεία ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν drones και drones καμικάζι εδώ στο έδαφος του Μάλι <…> χρησιμοποιήθηκαν από ειδικές ουκρανικές δυνάμεις εδώ στο έδαφος του Μάλι <…> εναντίον της κυβέρνησης του Μάλι».

Νωρίτερα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή του Μάλι, ανέφεραν ότι τρομοκράτες από τη συμμαχία των ένοπλων αυτονομιστικών ομάδων του Μάλι CSP-DPA ταξίδεψαν στην Ουκρανία για εκπαίδευση.

Το Μάλι διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία τη Δευτέρα. Ο λόγος ήταν η υποστήριξη του Κιέβου στους ντόπιους τρομοκράτες. Ο Νίγηρας ανακοίνωσε επίσης τη διακοπή των σχέσεων με την Ουκρανία την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας και άμυνας στο μεταβατικό κοινοβούλιο του Μάλι, Fuseinou Ouatara, δήλωσε ότι το Μάλι και ο Νίγηρας έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς για υποστήριξη του Κιέβου σε ένοπλες ομάδες στο βόρειο Μάλι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ