Το «καψώνι» του Κασσελάκη στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

 
δδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 09/08/24 - 11:48

Ως «καψώνι» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε από πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου η ξαφνική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει έγγραφο απολογισμό της κοινοβουλευτικής δράσης τους.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» ο Στέφανος Κασσελάκης όρισε ως deadline για την παράδοση του απολογισμού το τέλος του μήνα. Αυτή η επίδειξη δύναμης του προέδρου έρχεται σε μια περίοδο που τα διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν, με τις παρεμβάσεις των «87», με τις ηγετικές κινήσεις του Παύλου Πολάκη και τη διαφαινόμενη μετωπική σύγκρουση με τον Χρίστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει αυτή την αναφορά ενόχλησε κάποιους βουλευτές του κόμματος δεδομένου ότι είναι γνωστή και καταγεγραμμένη με κάθε λεπτομέρεια η κοινοβουλευτική δράση όλων, όχι μόνο στην ιστοσελίδα της Βουλής, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί θα μπορούσε ο πρόεδρος να έχει πλήρη εικόνα.

Αυτή η νέα αναταραχή επιδεινώνει το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μια στιγμή που έχουν πληθύνει οι διαμαρτυρίες και τα σενάρια νέων αποχωρήσεων βουλευτών από το κόμμα. Μετά την πρόσφατη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αριθμεί 35 άτομα και αρκούν άλλες πέντε απώλειες για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους 30 βουλευτές και να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κοινοβουλετικά προνόμιά του.

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ