Jerusalem Post: Ψευδής η συγγνώμη του Β. Νετανιάχου στο Time

 
jj

Ενημερώθηκε: 09/08/24 - 10:56

«Kύριε Νετανιάχου ευχαριστούμε για την απολογία – τώρα πείτε το στα εβραϊκά και στον λαό του Ισραήλ»,- γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post σχετικά με τη συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο περιοδικό Time.

«Η συνέντευξη του Νετανιάχου στο Time είναι μια ψευδής συγγνώμη. Ήρθε η ώρα να απευθυνθεί στη κοινή γνώμη μιλώντας τη γλώσσα του και όχι αγγλικά και επιτέλους να απαντήσει στις ερωτήσεις των ψηφοφόρων του, καθώς ρωτήθηκε επανειλημμένα αν αναλαμβάνει την ευθύνη για τους 1.200 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στο ισραηλινό έδαφος, τους εκατοντάδες ομήρους και τους κατοίκους του Βορρά και του Νότου που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν από τα σπίτια τους, κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Το πιο κοντινό πράγμα που έκανε ήταν να μετατοπίσει την ευθύνη. Αντί να ζητήσει συγχώρεση από τους Ισραηλινούς, το Ισραήλ έλαβε μια συνέντευξη που δεν ήταν στην επίσημη γλώσσα της χώρας ενώ κατηγόρησε τους διαδηλωτές για τη δικαστική μεταρρύθμιση και την αποδυνάμωση του Ισραήλ πριν από τις 7 Οκτωβρίου . Κατηγόρησε μάλιστα το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του ότι τον πίεσε να μην ξεκινήσει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον της Χαμάς», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης αναφέρεται ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου έχει αρνηθεί να μιλήσει με οποιοδήποτε ισραηλινό μέσο ενημέρωσης, εκτός από το Channel 14, που θεωρείται εδώ και καιρό ως εκφραστής του.

Αυτά έκαναν τόσο απογοητευτική την αποκλειστική του συνέντευξη στο περιοδικό Time, έγραψε η Jerusalem Post.

Το Ισραήλ απέχει πολύ από το να είναι ενωμένο, αφού και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται με αίτημα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Channel 12 που δείχνει ότι πάνω από το 70% των Ισραηλινών θέλουν να παραιτηθεί ο Νετανιάχου υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ