Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το Ιράν μετακινεί εκτοξευτές πυραύλων πριν από την αναμενόμενη επίθεση

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 07/08/24 - 13:13

Το Ιράν μετακινεί εκτοξευτές πυραύλων και διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, εν όψει αναμενόμενης επίθεσης κατά του Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και του ανώτερου αξιωματούχου της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η Wall Street, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εργάζεται για να αποκρούσει μια πιθανή ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, αλλά ο φόβος είναι ότι αυτή τη φορά η επίθεση θα συνοδεύεται από χτυπήματα της Χεζμπολάχ και άλλων ιρανών πληρεξουσίων. Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προέτρεψαν επίσης την Τεχεράνη να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην περιοχή.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να αποτρέψει την κλιμάκωση ενώ προετοιμάζεται για αυτήν σε κάθε περίπτωση στέλνοντας μια μοίρα μαχητικών F-22 και μια ομάδα αεροπλανοφόρου στην περιοχή.

Το Reuters επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο που είπε ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας είπε στον Μπάιντεν και στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα ότι δεν είναι σαφές πότε το Ιράν και η Χεζμπολάχ είναι πιθανό να επιτεθούν στο Ισραήλ ή ποια μορφή μπορεί να λάβει.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τους New York Times, Η Ρωσία φέρεται να παραδίδει προηγμένο εξοπλισμό στο Ιράν αεράμυνας και ραντάρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ