ΕΕ: Ανησυχία για τις αναφορές επιθέσεων σε μειονότητες στο Μπαγκλαντές

 
ff

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 15:16

Οι αρχηγοί αποστολής της ΕΕ στη Ντάκα λένε ότι «ανησυχούν πολύ για τις εισερχόμενες αναφορές για πολλαπλές επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας και μελών θρησκευτικών, εθνοτικών και άλλων μειονοτήτων στο Μπαγκλαντές», δημοσίευσε ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Μπαγκλαντές Τσαρλς Γουάιτλι στο X.

Οι διοργανωτές φοιτητικών διαδηλώσεων συναντήθηκαν με αξιωματούχους του στρατού, επιμένοντας ότι δεν θα δεχτούν μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του στρατού. Πρότειναν τον Νομπελίστα Μουχάμαντ Γιουνούς

Τι πυροδότησε τις επιδείξεις των ποσοστώσεων εργασίας;
Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στις πανεπιστημιουπόλεις τον Ιούνιο αφού το Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε ένα σύστημα ποσοστώσεων για κρατικές θέσεις εργασίας που ευνοούσε συγγενείς βετεράνων του πολέμου ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές.

Η απόφαση ανέτρεψε μια απόφαση του 2018 της κυβέρνησης της Χασίνα να την καταργήσει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά την προσφυγή της κυβέρνησης και στη συνέχεια απέρριψε τη διαταγή του τον περασμένο μήνα, ορίζοντας ότι το 93 τοις εκατό των θέσεων εργασίας θα πρέπει να είναι ανοικτές σε υποψηφίους βάσει αξίας.

Διέταξε επίσης τη μείωση της ποσόστωσης για τους απογόνους των βετεράνων στο 5 τοις εκατό, με το υπόλοιπο 2 τοις εκατό να προορίζεται για μέλη εθνοτικών μειονοτήτων και διεμφυλικά άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθεί μια ματιά στο τώρα αναθεωρημένο σύστημα ποσοστώσεων:

INTERACTIVE_Αναθεωρημένο σύστημα ποσοστώσεων θέσεων εργασίας μετά από διαμαρτυρίες_BANGLADESH_AUG5_2024-1722861321
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ