Αμερικανικό προσωπικό τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον βάσης στο Ιράκ

 
ddd

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 11:56

Τουλάχιστον πέντε Αμερικανοί τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ τη Δευτέρα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, καθώς η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για ένα πιθανό νέο κύμα επιθέσεων από το Ιράν και τους συμμάχους του μετά τη δολοφονία της περασμένης εβδομάδας ανώτερων μελών των μαχόμενων ομάδων Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Δύο ρουκέτες Κατιούσα εκτοξεύτηκαν στην αεροπορική βάση αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, δήλωσαν δύο ιρακινές πηγές ασφαλείας. Μια ιρακινή πηγή ασφαλείας είπε ότι οι πύραυλοι έπεσαν μέσα στη βάση. Δεν ήταν σαφές εάν η επίθεση συνδέθηκε με απειλές από το Ιράν για αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ένας από τους τραυματίες Αμερικανούς τραυματίστηκε σοβαρά. Ο αριθμός των θυμάτων βασίστηκε στις αρχικές αναφορές που θα μπορούσαν να αλλάξουν, είπαν.

«Το προσωπικό της βάσης διενεργεί εκτίμηση ζημιών μετά την επίθεση», πρόσθεσε ένας από τους αξιωματούχους.

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγμα στο Ιράκ εναντίον ατόμων που αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι μαχητές ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν drones και αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού.

Το Πεντάγωνο είπε ότι θα αναπτύξει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη Μέση Ανατολή, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνα μετά τις απειλές από το Ιράν και τους συμμάχους του Χαμάς και Χεζμπολάχ.Σπάνιος σύμμαχος τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ιράν, το Ιράκ φιλοξενεί 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες και έχει πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και συνδέονται με τις δυνάμεις ασφαλείας του.

Έχει γίνει μάρτυρας της κλιμάκωσης των επιθέσεων από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο.

Το Ιράκ θέλει τα στρατεύματα του στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να αρχίσουν να αποσύρονται τον Σεπτέμβριο και να τερματίσουν επίσημα το έργο του συνασπισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, δήλωσαν ιρακινές πηγές, με ορισμένες δυνάμεις των ΗΠΑ πιθανότατα να παραμείνουν σε συμβουλευτική ικανότητα πρόσφατα διαπραγματεύσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ