Για «πυρηνική αποτροπή» της Χεζμπολάχ κάνει λόγο βρετανική εφημερίδα – Τι αναφέρεται για τους πυραύλους της

 
δδ

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 09:36

Ο ιστότοπος Al-Mayadeen ανέφερε ότι η βρετανική εφημερίδα The Times δημοσίευσε ότι η Χεζμπολάχ έχει τώρα μια φθηνή εκδοχή «πυρηνικής αποτροπής» που αντιπροσωπεύεται από χιλιάδες πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, και «εάν η Χεζμπολάχ εκτοξεύσει όλους αυτούς τους πυραύλους σε τεράστιες εκρήξεις, θα κατακλύσουν αμέσως την ισραηλινή αεράμυνα».

Τονίζει δε ότι «θα καταστρέψουν πληθυσμιακά κέντρα και υποδομές σε όλο το βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ και της Χάιφα».

Πρόσθεσε, ακόμη: «Η κρίση ότι η Χεζμπολάχ έχει περισσότερους από 150.000 πυραύλους μπορεί να είναι υποτιμημένη», σημειώνοντας ότι «χρησιμοποιώντας drones, βλήματα όλμων και πυροβολικό, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ισραήλ με σχεδόν μισό εκατομμύριο όπλο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Giora Eiland, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι «αν το Ισραήλ ξεκινήσει έναν συνολικό πόλεμο στον Βορρά, «δεν έχει την ικανότητα να νικήσει τη Χεζμπολάχ», τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα καταστραφεί ολοσχερώς.

Ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σενάρια επίθεσης της Χεζμπολάχ στον σχηματισμό αεράμυνας ως μέρος των κινδύνων ενός ευρύτερου πολέμου που ξεσπά στο βορρά, τονίζοντας ότι «εκατοντάδες βλήματα ακριβείας και σμήνη drones θα χτυπήσουν επίσης τον Iron Dome».

Τόνισε ότι οι δυνατότητες που έχει επιδείξει η Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου 2023 αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του εναέριου οπλοστασίου της.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jewish News Syndicate είπε ότι «η στρατιωτική υποδομή και το εκτεταμένο ανθρώπινο δυναμικό της Χεζμπολάχ αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ».

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ