Γιώργος Βασιλειάδης: Υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 05/08/24 - 15:47

Την σφοδρή ενόχλησή του εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλειάδης, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται όσοι έχουν διαφορετική άποψη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στις δημοσιογράφους Έλενα Λάσκαρη και Κορίνα Γεωργίου, ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι «με ενοχλεί ιδιαίτερα και αυτό γίνεται κατά κόρον, τον τελευταίο καιρό στο κόμμα μου. Κάθε φορά που κάποιος έχει μια διαφωνία, ή μια διαφορετική άποψη, υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα.

Αυτό το πράγμα είναι έξω από την Αριστερά, έξω από τις αρχές του κόμματός μας και πρέπει να τελειώσει χθες».

Κληθείς να σχολιάσει αν αναφέρεται στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη, ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι αναφέρεται στην Αθηνά Λινού, η οποία υπέστη την συντονισμένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με τις διαγραφές, όταν εκείνες δίδονται ως απάντηση σε πολιτικά ζητήματα.

Για τέτοιου είδους θέματα, ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι τέτοιου είδους πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικά όρια, τα οποία θα πρέπει να τα θέτει η ηγεσία του κόμματος.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν μπήκε ένα όριο με την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι «κατά τη γνώμη μου, ο όλος χειρισμός ήταν εσφαλμένος. Δίνουμε συνεχώς αντικρουόμενα μηνύματα. Ξαναλέω το ζήτημα είναι πολίτικό. Δεν λύνεται με πειθαρχικά μέτρα, λύνεται με ξεκάθαρες θέσεις.

Για αυτόν τον λόγο μια ομάδα στελεχών στην πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει από το προηγούμενο επεισόδιο, να υπάρχει πολιτική καταδίκη από την πολιτική γραμματεία. Αυτό δεν έγινε. Το επόμενο διάστημα θα καταδειχθεί ποιον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε. Νομίζω ότι εκεί πέρα -ανάλογα με τον ποιον ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουμε- θα πάρει ο καθένας και τις δικές του αποφάσεις», κάνοντας σαφέστατα λόγο για το ενδεχόμενο αποχωρήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, δεν είναι μόνος του ο κύριος Βασιλειάδης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τις ίδιες σκέψεις κάνουν και οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που στο συνέδριο του κόμματος, περάσουν αλλαγές που θα αλλάξουν εντελώς τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ - αν θα λέγεται καν ΣΥΡΙΖΑ, μετά από το συνέδριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τον Σεπτέμβριο και οδεύοντας προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης, φαντάζει πλέον προδιαγεγραμμένο.

Η δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη
Γιώργος Βασιλειάδης: «Με ενοχλεί ιδιαίτερα και αυτό γίνεται κατά κόρον, τον τελευταίο καιρό στο κόμμα μου. Κάθε φορά που κάποιος έχει μια διαφωνία, ή μια διαφορετική άποψη, υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα. Αυτό το πράγμα είναι έξω από την Αριστερά, έξω από τις αρχές του κόμματός μας και πρέπει να τελειώσει χθες».

Έλενα Λάσκαρη: «Δηλαδή στην περίπτωση Πολάκη, έγινε δολοφονία χαρακτήρα;»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Μιλάω για την κυρία Λινού εν προκειμένω. Τώρα, για τον κύριο Πολάκη, εγώ ξαναλέω, είμαι ξεκάθαρα κατά των διαγραφών. Με τέτοιου είδους πειθαρχικά μέτρα, δεν λύνονται πολιτικά προβλήματα. Το θέμα της συμπεριφοράς και εκφοράς του πολιτικού λόγου, είναι πολιτικό ζήτημα και αυτό λύνεται με πολιτικές πρωτοβουλίες και πολιτικά όρια που πρέπει να μπαίνουν απ' την ηγεσία. Αν δεν μπαίνουν από την ηγεσία τα όρια αυτά, οτιδήποτε άλλο πειθαρχικό μέτρο πάει στο καλάθι των αχρήστων».

Έλενα Λάσκαρη: «Μπήκε ένα όριο εδώ με την κίνηση Κασσελάκη να διαγράψει τον κύριο Πολάκη απ' την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ή έγινε μισή δουλειά;»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Κατά τη γνώμη μου, ο όλος χειρισμός ήταν εσφαλμένος. Δίνουμε συνεχώς αντικρουόμενα μηνύματα. Ξαναλέω το ζήτημα είναι πολίτικό. Δεν λύνεται με πειθαρχικά μέτρα, λύνεται με ξεκάθαρες θέσεις. Για αυτόν τον λόγο μια ομάδα στελεχών στην πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει από το προηγούμενο επισόδειο, να υπάρχει πολιτική καταδίκη από την πολιτική γραμματεία. Αυτό δεν έγινε. Το επόμενο διάστημα θα καταδειχθεί ποιον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε. Νομίζω ότι εκεί πέρα -ανάλογα με τον ποιον ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουμε- θα πάρει ο καθένας και τις δικές του αποφάσεις».

Έλενα Λάσκαρη: «Εσείς ποιον ΣΥΡΙΖΑ θέλετε; Αν καταλαβαίνω, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν σας ταιριάζει και πάρα πολύ».

Γιώργος Βασιλειάδης: «Κοιτάχτε, ξεκάθαρα αυτά τα λίγα χρόνια που εγώ συμμετέχω στην πολιτική σκηνή του τόπου, έχω συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση».

Έλενα Λάσκαρη: «Σας εκφράζει ο τρόπος που γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση σήμερα, από την νυν ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»;

Γιώργος Βασιλειάδης: «Όχι. Όχι στο πλήρες πλαίσιο, αλλά πολλές φορές υπάρχει - έχω σοβαρές διαφωνίες. Για αυτό άλλωστε και παραιτήθηκα από αναπληρωτής γραμματέας. Παρόλα αυτά, έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο και εκεί πέρα το κόμμα θα πρέπει να επιλέξει τον δρόμο που θα πορευθεί. Ξαναλέω όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά, πάντα είχαμε πολιτικές διαφωνίες και πάντα μέσω της σύνθεσης, προχωρούσαμε μπροστά. Η προσπάθεια στοχοποίησης και δολοφονίας χαρακτήρα, είναι αδιανόητη».

Δείτε την δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ