Βουλή: Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

 
ππ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 01/08/24 - 15:27

Για αύριο, Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 10:00, ορίστηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, και να ληφθεί απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα για σύγκληση υπέβαλαν:

  • α) από την Κ.Ο. «ΚΚΕ», του Προέδρου της, κ. Δημητρίου Κουτσούμπα,
  • β) από την Κ.Ο. «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», των Βουλευτών, κ.κ. Θεοδώρας Τζάκρη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Ραλλίας Χρηστίδου
  • γ) από την Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», του Προέδρου της, κ. Αλέξανδρου (Αλέξη) Χαρίτση και των Βουλευτών, κ.κ. Θεοπίστης (Πέτης) Πέρκα και Δημητρίου Τζανακόπουλου,
  • δ) από την Κ.Ο. «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», της Προέδρου της, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου
  • ε) από την Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», των Βουλευτών, κ.κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, Παναγιώτη Δουδωνή και Δημητρίου Μπιάγκη.

Μαρινάκης: Παράνομο και άκυρο το αίτημα της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Για το αίτημα της αντιπολίτευσης που ζητά την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε: «Και δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε προηγούμενο τέτοιο, ούτε να βρω κάτι άλλο αντίστοιχο σε κάποια άλλη Δημοκρατία εντός Ευρώπης. Με λίγα λόγια, τα κόμματα αυτά μάς λένε ότι κάθε φορά που δεν μας αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης εμείς θα την τραβάμε από το αυτί τη Δικαιοσύνη και θα την πηγαίνουμε στη Βουλή να της ζητάμε τον λόγο. Έχουν κάθε δικαίωμα να το λένε αλλά να τους πει κάποιος ότι αυτό δεν προβλέπεται στη Δημοκρατίας μας, δεν συμβαδίζει με τη Δημοκρατία μας, δεν έχει καμία σχέση με τη διάκριση των εξουσιών, είναι μαθήματα που ένας μαθητής νομικής τα μαθαίνει στο πρώτο έτος. Θεωρώ ότι το να το ακούει αυτό κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα, είναι το κόμμα του καταδικασθέντος 13-0 για πολύ σοβαρά αδικήματα παραβίασης των θεσμών, των παραυπουργείων δικαιοσύνης του έταιρου καταδικασμένου. Άρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μέρα στη δουλειά να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει η διάκριση των εξουσιών όταν κατά παραδοχή του κ. Κοντωνή αυτό έκανε. Αυτό ονειρεύονται, αυτό θέλουν να κάνουν. Το να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ, που έχει παράδοση σεβασμού στους θεσμούς, να σέρνεται πίσω από τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, της κ. Κωνσταντοπούλου, επιβεβαιώνει ότι δεν θέλει να γίνει αξιόπιστη αντιπολίτευση αλλά πράσινος ΣΥΡΙΖΑ με ρητορική που δεν καταλαβαίνεις τις διαφορές».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ