Ν. Δένδιας: Ανεκτίμητη η προσφορά του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού στον τομέα των αεροδιακομιδών προς ενίσχυση του ΕΚΑΒ

 
Ν. Δένδιας: Ανεκτίμητη η προσφορά του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού στον τομέα των αεροδιακομιδών προς ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Ενημερώθηκε: 31/07/24 - 16:00

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Την ανεκτίμητη η προσφορά του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) στον κρίσιμο τομέα των αεροδιακομιδών, προς ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Αμέσου Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην έδρα της Μονάδος, στο Στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΒ) Δελαπόρτα Σπυρίδωνος», στο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού, στην Πάχη Μεγάρων και μιλώντας σε συγκέντρωση του προσωπικού!

Ο κ. ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη και του Διευθυντή της Διευθύνσεως Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Υποστράτηγου Ιωάννη Χειμαριού, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την επιχειρησιακή οργάνωση και την αποστολή των Μονάδων του 2ου ΣΥΑΣ, καθώς και για το έργο που αυτές επιτελούν, σχετικώς με τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ.

«…Τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά. Για να σταθούμε μόνο στον χρόνο που είμαστε, στο 2024, έχετε κάνει 922 αποστολές, έχετε μεταφέρει 1.345 ασθενείς, έχετε μεταφέρει 14 ειδικά μοσχεύματα. Ενσαρκώνετε κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Την αίσθηση του δεσμού με την κοινωνία, με την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην επικράτεια», τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ. Υπουργός, προσθέτοντας: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτό. Για άλλη μια φορά, να σας πω ότι η κοινωνία εκτιμά αυτό που κάνετε, αυτό που προσφέρετε στην καθημερινότητα και στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, ιδίως σε σημεία της ελληνικής επικράτειας που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Αναφέρομαι στα νησιά του Αιγαίου, του Αρχιπελάγους και όχι μόνον, αλλά εκεί φαίνεται ακόμα πιο πολύ αυτό το οποίο προσφέρετε».

Ο ίδιος σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του προς το προσωπικό του 2ου ΣΥΑΣ επισήμανε ότι «στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», της Ατζέντας αναβάθμισης των δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προχωράμε στην προμήθεια καινούργιων Black Hawk ελικοπτέρων, που θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες σας, θα βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες».

Κατά την παραμονή του στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το μεγάλο υπόστεγο συντηρήσεως των ελικοπτέρων CH-47D Chinook, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του συστήματος συντηρήσεως αυτών ενώ συνομίλησε και με τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού και ιδίως του Τεχνικού Σώματος, που είναι υπεύθυνα για τη συντήρησή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ