Η Κάμαλα Χάρις κερδίζει τη στήριξη της νεολαίας - Τι είναι το “Kamalove”

 
δδ

Ενημερώθηκε: 28/07/24 - 18:40

Έντονα αισθητή έχει γίνει η απήχηση που έχει η Κάμαλα Χάρις στις νεότερες γενιές, καθώς η καμπάνια της άφησε πίσω το πιο αυστηρό στιλ εκείνης του Τζο Μπάιντεν.

Έχουμε ήδη δει viral memes στο πλαίσιο της καμπάνιας της Κάμαλα Χάρις, καθώς η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενσωματώνει τις τάσεις που απασχολούν τη νεολαία στην πολιτική εκστρατεία της, μιλώντας τη γλώσσα των νέων και προσεγγίζοντάς τους περισσότερο απ' ό,τι ο Τζο Μπάιντεν.

Τι είναι το «Kamalove», ο νέος όρος των ψηφοφόρων της Κάμαλα Χάρις
Τώρα, σε μια νέα απόδειξη της αύξησης της δημοτικότητας της Χάρις στους νεότερους ψηφοφόρους, αρχίζει να διαδίδεται το «Kamalove» (λογοπαίγνιο που συνδυάζει τις λέξεις «Kamala» και «love» -που σημαίνει «αγάπη»).

Άλλωστε, η Κάμαλα Χάρις δεσμεύτηκε να κερδίσει τις ψήφους των νέων σε αυτές τις εκλογές, καθώς η αντιπρόεδρος και πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών αγκαλιάζει το κύμα διαδικτυακού «Kamalove» που τροφοδοτείται από τη γενιά Z.

Σε μια ομιλία προς τους συμμετέχοντες μιας διήμερης συνόδου κορυφής στην Ατλάντα, η οποία διοργανώθηκε από τη φιλελεύθερη οργάνωση Voters of Tomorrow, η Χάρις δήλωσε ότι εξελέγη η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «επειδή οι νέοι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν» το 2020. Υποστήριξε την «ιστορική πρόοδο» που σημείωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στην καταπολέμηση της ένοπλης βίας και της κλιματικής αλλαγής, και είπε πως όλα αυτά «διακυβεύονται και πάλι αυτόν τον Νοέμβριο».

«Γνωρίζουμε ότι οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι το κλειδί και ξέρουμε ότι η ψήφος σας δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη», είπε, όπως μεταδίδει ο Guardian. «Πρέπει να κερδηθεί, και αυτό ακριβώς θα κάνουμε».

Η αλλαγή ύφους στην καμπάνια της Κάμαλα Χάρις - Τη συγκρίνουν με τον Ομπάμα
Τις ημέρες αφότου ο Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του και υποστήριξε την αντιπρόεδρο για την κούρσα του Νοεμβρίου εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, οι νεαροί υποστηρικτές της κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο από καρύδες και memes «brat summer» -μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο η υποψηφιότητά της έδωσε ώθηση σε μια προεδρική κούρσα που πολλοί Δημοκρατικοί φοβόντουσαν ότι είχε ξεφύγει.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, η προοδευτική εκπρόσωπος των ΗΠΑ Πραμίλα Τζαγιαπάλ δήλωσε ότι το επίπεδο του ενθουσιασμού που είδε για τη Χάρις τις τελευταίες έξι ημέρες -ιδίως μεταξύ των νέων- ήταν «αναμφισβήτητο».

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε σε συνέντευξή της η Τζαγιαπάλ, πρόεδρος της προοδευτικής κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ήταν διχασμένη ως προς το αν ο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει. «Το πιο κοντινό ήταν πιθανώς ο Μπαράκ Ομπάμα».

Αναφερόμενη στο ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων της εκστρατείας της Χάρις και στην αύξηση της υποστήριξης από νωρίς, η Τζαγιαπάλ είπε: «Αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο -μόνο το ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρωθεί. Το γεγονός ότι προήλθαν από δωρητές της βάσης, το γεγονός ότι είναι δωρητές που συμμετέχουν για πρώτη φορά, οι εθελοντές, η εγγραφή ψηφοφόρων, ήταν πραγματικά αισθητό».

Πώς η Χάρις προσεγγίζει τους νέους ψηφοφόρους
Η Τζαγιαπάλ δήλωσε ότι η Χάρις είχε μια μοναδική ευκαιρία να ενθουσιάσει τους νέους ανθρώπους καθώς και τους μαύρους ψηφοφόρους. Η Χάρις ήταν επίσης ένας ισχυρός αγγελιοφόρος σε θέματα που αφορούν τους νέους, ιδίως τα δικαιώματα στην άμβλωση, είπε.

«Σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι είναι εισαγγελέας και θα ασκήσει δίωξη εναντίον ενός καταδικασμένου κακοποιού, πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια υποψήφια που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη», δήλωσε η Τζαγιαπάλ.

Ο Νταγκ Τζόουνς, πρώην γερουσιαστής της Αλαμπάμα και στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί ήθελαν απεγνωσμένα να ενωθούν μετά από μερικές επώδυνες εβδομάδες.

«Δεν κινήθηκε απλώς με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά με έναν ενθουσιασμό που δεν έχω ξαναδεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο συνέδριο. «Είναι εκπληκτικό».

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους ψηφοφόρους της Gen Z
Νέες δημοσκοπήσεις αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι Δημοκρατικοί, με τη Χάρις στην κορυφή του ψηφοδελτίου, κέρδισαν μερικές μονάδες έναντι του Τραμπ, με την εθνική κούρσα έναντι του πρώην προέδρου να είναι πλέον στήθος με στήθος.

Μια δημοσκόπηση των New York Times/Siena έδειξε ότι η Χάρις προηγείται κατά 18 μονάδες έναντι του Τραμπ στους ψηφοφόρους κάτω των 30 ετών, ενώ μια δημοσκόπηση των Axios/Generation Lab την έδειξε να ανοίγει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του πρώην προέδρου.

Πολλοί νέοι έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι η Χάρις θα πάρει αποστάσεις από την προσέγγιση του Μπάιντεν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την Πέμπτη, η αντιπρόεδρος δήλωσε ότι παρακάλεσε τον Νετανιάχου να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα σταματούσε τις μάχες στη Γάζα και θα απελευθέρωνε τους ομήρους. Σε σχόλια που έκανε στη συνέχεια, η Χάρις έδωσε έμφαση στα δεινά των Παλαιστινίων, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.

«Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αλλού μπροστά σε αυτές τις τραγωδίες», δήλωσε η Χάρις αυτή την εβδομάδα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μουδιάσουν απέναντι στον πόνο. Και δεν θα παραμείνω σιωπηλή».

Η Τζαγιαπάλ, η οποία ήταν μεταξύ των περίπου 100 Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων που έκαναν μποϊκοτάζ στην ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι θα ήταν «περίπλοκο» για τη Χάρις να χαράξει τη δική της πορεία ενώ εξακολουθεί να υπηρετεί ως αντιπρόεδρος.

Η στάση της Χάρις για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς
«Ξέρω ότι αισθάνεται βαθιά ενσυναίσθηση για τους Παλαιστίνιους», δήλωσε η Τζαγιαπάλ, η οποία είπε ότι είχε μιλήσει πρόσφατα με τη Χάρις για το θέμα. Επισημαίνοντας τις παρατηρήσεις της Χάρις μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου αυτή την εβδομάδα, η Δημοκρατική του Σιάτλ είπε: «Νομίζω ότι προσπαθούσε να σηματοδοτήσει ότι θέλει να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία - ότι θέλει ίσως να εξετάσει πράγματα που ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν είχε εξετάσει ή είχε αποφασίσει να μην κάνει».

Η Τζαγιαπάλ σημείωσε ότι δεν ήταν μόνο οι νέοι και οι Άραβες και Μουσουλμάνοι Αμερικανοί που πίεζαν την κυβέρνηση να αλλάξει την προσέγγισή της. Μαύροι θρησκευτικοί ηγέτες και εργατικές ομάδες έχουν επίσης συμμετάσχει στις εκκλήσεις προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στέλνουν επιθετική στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

«Πιστεύω ότι τα ακούει όλα αυτά», δήλωσε. «Το πώς θα κινηθεί πραγματικά, θα πρέπει να το δούμε».

Ο Τραμπ έκανε το δικό του βήμα προς τους νέους συντηρητικούς στη Φλόριντα, σε ένα συνέδριο για την πίστη που διοργάνωσε η ακροδεξιά ομάδα υπεράσπισης της νεολαίας Turning Point Action. Στις δηλώσεις του την Παρασκευή, ο Τραμπ υποσχέθηκε να «προστατεύσει τους χριστιανούς στα σχολεία μας και στον στρατό μας και στην κυβέρνησή μας και στους χώρους εργασίας μας και στα νοσοκομεία μας, στον δημόσιο χώρο μας».

Είπε επίσης στους συγκεντρωμένους ότι «δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν» αν τον επαναφέρουν στην προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Χριστιανοί, βγείτε έξω και ψηφίστε! Μόνο αυτή τη φορά - δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνετε», είπε, καταγγέλλοντας τον αντιπρόεδρο ως “ανίκανο”.

Η Χάρις, μιλώντας νωρίτερα το Σάββατο σε μια ιδιωτική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στο Πίτσφιλντ της Μασαχουσέτης, χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον της από τον Τραμπ και τον Τζέι Ντι Βανς, «απλά περίεργες».

Ανατρέπει τη στήριξη στον Τραμπ από ψηφοφόρους κάτω των 35 ετών η Χάρις
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις είχαν δείξει ότι οι Ρεπουμπλικανοί σημείωναν κέρδη στους ψηφοφόρους κάτω των 35 ετών, εν μέσω ευρείας απογοήτευσης από την κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής, των θεσμών και των ηγετών της. Ωστόσο, δημοσκόπηση του Axios/Generation Lab που διεξήχθη μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν, δείχνει ότι η Χάρις ανοίγει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του Τραμπ στους νέους ψηφοφόρους.

Οι ομάδες της νεολαίας που καλούν τους Δημοκρατικούς να κάνουν περισσότερα για να επενδύσουν στους νέους ελπίζουν ότι η Χάρις μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη νέα ενέργεια γύρω από την εκστρατεία της. Ήδη, η εκστρατεία της έχει αγκαλιάσει έναν ενθουσιασμό που οι νέοι ψηφοφόροι έχουν ονομάσει «Kamalove».

«Αυτό που δημιουργεί την ενέργεια εδώ είναι η αντιπρόεδρος Χάρις και η ελπίδα που δίνει στους νέους και το όραμα που θέλει να πετύχει για εμάς», δήλωσε η Marianna Pecora, διευθύντρια επικοινωνίας της ομάδας. «Οι νέοι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι και ενεργοποιημένοι και βρίσκουν την πολιτική ως ένα χαρούμενο πράγμα, κάτι στο οποίο θέλουν να δώσουν προσοχή για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, και δεν νομίζω ότι αυτή η δυναμική μπορεί να πεθάνει με ένα meme».

Οι «Ψηφοφόροι του Αύριο» ενώθηκαν πρόσφατα με έναν συνασπισμό 17 ομάδων νεολαίας για να συσπειρωθούν πίσω από τη Χάρις. Η νεοσύστατη συμμαχία έχει ως στόχο να ενισχύσει τη Χάρις στην τελική ευθεία των 100 ημερών πριν από την ημέρα των εκλογών.

Στις 21 Ιουλίου, αφού ο Μπάιντεν υποστήριξε τη Χάρις, οι «Ψηφοφόροι του Αύριο» κατέγραψαν την καλύτερη ημέρα συγκέντρωσης χρημάτων, συγκεντρώνοντας σχεδόν 125.000 δολάρια. Έχει επίσης κατακλυστεί από νέες αιτήσεις και αιτήματα για την ίδρυση νέων τμημάτων -απόδειξη, λένε, ότι ο ενθουσιασμός μεταφράζεται σε πραγματική δράση και, ίσως, σε ψήφους.

«Είμαστε τα αουτσάιντερ σε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε η Χάρις στη συγκέντρωση χρημάτων στη Μασαχουσέτη το Σάββατο. «Είμαστε οι αουτσάιντερ σε αυτόν τον αγώνα, αλλά αυτή είναι μια εκστρατεία με τη δύναμη του κόσμου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ