Επίθεση με ρουκέτες στο Γκολάν: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία των παιδιών - Φωτογραφίες και βίντεο

 
δδ

Ενημερώθηκε: 28/07/24 - 18:04

Βαρύ πένθος κάλυψε την Κυριακή (28/7) τη πόλη των Δρούζων Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου κηδεύτηκαν τα 11 παιδιά, που σκοτώθηκαν μετά από πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ σε σχολείο.

Πάνω από δώδεκα υπουργοί και μέλη της Κνεσέτ επισκέφτηκαν τη βόρεια πόλη των Majdal Shams στο βόρειο Ισραήλ την Κυριακή (28/7), μετά τη φονική επίθεση με ρουκέτες, με τον κόσμο να προβάινει σε άγριες αποδοκιμασίες.

«Τώρα έρχεσαι εδώ; Δέκα μήνες δεν ήρθες!» φώναξε ένας άνδρας που φορούσε στρατιωτική στολή στον υπουργό Στέγασης Νιρ Μπαρκάτ και στον Υπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος Ιντίτ Σίλμαν, αποσπώντας χειροκροτήματα από το πλήθος.

«Ένα drone χτυπά το Τελ Αβίβ και εσύ αναποδογυρίζεις την Υεμένη! Γιατί η Βηρυτό είναι ακόμα εκεί; Γιατί υπάρχει ακόμα η Βηρυτός;» ρώτησε θυμωμένος ο άντρας.

Golan

«Μήνες, μας βομβαρδίζουν. Το παιδί μου κλαίει το πρωί!». είπε ο άντρας, φωνάζοντας ότι ήταν σε εφεδρεία για δέκα μήνες. Πήρε το χέρι του Μπαρκάτ καθώς ο υπουργός τον πλησίασε. «Η ψυχή μας σχίζεται εδώ!» αυτός είπε.

Golan

Η ανάρτηση της Ισραηλινής Πρεσβείας
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα η οποία δημοσιεύει βίντεο από την κηδεία των παιδιών τα οποία έχασαν την ζωή τους.

Η οργή στο Ισραήλ ξεχειλίζει, την ίδια στιγμή που η διεθνής κοινότητα ζητά αυτοσυγκράτηση ώστε να μην επεκταθεί ο πόλεμος. Η ισραηλινή ηγεσία, ωστόσο, δείχνει να έχει άλλα σχέδια, καθώς οι πιθανότητες να υπάρξει μία μεγάλη επιχείρηση εντός του εδάφους του Λιβάνου, κατά της Χεζμπολάχ, έχουν πλέον αυξηθεί εντυπωσιακά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ