Τα ΗΑΕ προτείνουν προσωρινή διεθνή αποστολή στη Γάζα

 
δδ

Ενημερώθηκε: 26/07/24 - 13:36

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δήλωσαν χθες ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης μιας προσωρινής διεθνούς αποστολής μετά από πρόσκληση της παλαιστινιακής κυβέρνησης για να εδραιώσει την τάξη και να θέσει τα θεμέλια για μια ειδική κυβέρνηση ικανή να ενώσει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα κάτω από μια ενιαία, νόμιμη παλαιστινιακή αρχή.

Την πρόταση αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη Διεθνή Συνεργασία Reem Al Hashimy σε δήλωση που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει 39.756 τόνους επείγουσας προμήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω 8 πλοίων, 1.271 φορτηγών και 337 πτήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μια επιστροφή στο status quo πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023 δεν μπορεί να επιτύχει την επιθυμητή βιώσιμη ειρήνη τόσο για τους Παλαιστίνιους, τους Ισραηλινούς όσο και για την ευρύτερη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

Η δήλωση ανέφερε ότι η εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας και ο τερματισμός της ανθρωπιστικής ταλαιπωρίας «θα πρέπει να ξεκινήσει με την ανάπτυξη μιας προσωρινής διεθνούς αποστολής στη Γάζα με επίσημη πρόσκληση από την παλαιστινιακή κυβέρνηση».

Η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει «διαφανείς επιχειρήσεις ευθυγραμμισμένες με τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα», πρόσθεσε.

«Αυτή η διεθνής αποστολή θα είναι υπεύθυνη για την αποτελεσματική ανταπόκριση στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη Γάζα, για την εγκαθίδρυση του νόμου και της τάξης, για τη δημιουργία των βάσεις για διακυβέρνηση και για την προετοιμασία του δρόμου για την επανένωση της Γάζας και της Δυτικής Όχθης κάτω από μια ενιαία, νόμιμη Παλαιστινιακή Αρχή. », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Axios, ενώ τα ΗΑΕ θέλουν να είναι μέρος μιας λύσης στη Γάζα που δεν περιλαμβάνει τη Χαμάς, έχουν επίσης έντονες επιφυλάξεις για τη σημερινή ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ