Σφοδρή επίθεση Τραμπ στην Κάμαλα Χάρις: «Είναι μια ριζοσπαστική αριστερή τρελή που θα καταστρέψει τη χώρα μας»

 
Σφοδρή επίθεση Τραμπ κατά Κάμαλα Χάρις: «Είναι μια ριζοσπαστική αριστερή τρελή που θα καταστρέψει τη χώρα μας»

Ενημερώθηκε: 25/07/24 - 10:15

Στον απόηχο του διαγγέλματος Μπάιντεν με μήνυμα « η σκυτάλη στη νέα γενιά», ο 78χρονος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να σχολιάσει στην πλατφόρμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο πρόεδρος «ήταν ελάχιστα κατανοητός και πολύ κακός», και συνέχισε την επίθεση στην Κάμαλα Χάρις.

«Για τρεισήμισι χρόνια, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ήταν η υπερφιλελεύθερη κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε καταστροφή Μπάιντεν», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι μια ριζοσπαστική αριστερή τρελή που θα καταστρέψει τη χώρα μας αν της δοθεί ποτέ η ευκαιρία να αναλάβει καθήκοντα».

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ τόνιζε ότι η αποχώρηση του Μπάιντεν «δεν αφορούσε την υγεία του», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις επειδή πιστεύει ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

«Σέβομαι το Οβάλ γραφείο, αλλά αγαπώ περισσότερο τη χώρα μου»

Στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, ο Μπάιντεν μίλησε για 11 λεπτά από το Οβάλ Γραφείο, με τη σύζυγό του, Τζιλ, τον γιο του, Χάντερ, και την κόρη του, Άσλεϊ στο κάδρο.

Ο 81χρονος είπε ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του και ενέκρινε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις για να ενώσει τους συμπολίτες τους Δημοκρατικούς και τη χώρα.

Η ομιλία του Λευκού Οίκου σηματοδότησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από την κούρσα στις 21 Ιουλίου, ανοίγοντας το δρόμο για την κ. Χάρις να διεκδικήσει την υποψηφιότητα του κόμματος.

«Αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να δώσω τη σκυτάλη στη νέα γενιά», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται σε δημόσια αξιώματα για πάνω από μισό αιώνα. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενώσουμε το έθνος μας», πρόσθεσε και αποκάλεσε την κ. Χάρις, «έμπειρη, σκληρή, ικανή» .

Ο Μπάιντεν είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που δεν διεκδικεί επανεκλογή από το 1968, όταν ο Λίντον Τζόνσον σταμάτησε την εκστρατεία του καθώς η δημοτικότητά του μειώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Ο «γρίφος» Ομπάμα

Το μεγαλύτερο μέρος της δημοκρατικής ελίτ έσπευσε να συσπειρωθεί πίσω από τον Κάμαλα Χάρις — αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει η αντιπρόεδρος τον Ντόναλντ Τραμπ», γράφει η New York Post, επικαλούμενη πηγή από το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν.

«Ο Ομπάμα ξέρει ότι είναι απλώς ανίκανη – ο τσάρος των συνόρων που δεν επισκέφτηκε ποτέ τα σύνορα, λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας. Δεν μπορεί να πλοηγηθεί στις νάρκες που βρίσκονται μπροστά της», σύμφωνα με το δημοσίευμα

«Περιμένετε μέχρι το ντιμπέιτ. Η Κάμαλα Χάρις δεν μπορεί να συζητήσει. Θα βάλει το πόδι της στο στόμα της για το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία. Θα πει κάτι πολύ ανόητο», είπε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ελπίδα του Ομπάμα ήταν να απομακρύνει τον Μπάιντεν και ένα άρθρο που έγραψε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στους New York Times που του ζητούσε να αποχωρήσει ήταν μέρος αυτού του σχεδίου.

Ωστόσο, τα υψηλότερα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δεν υπολόγισαν ότι ο Μπάιντεν θα υποστηρίξει αμέσως τη Χάρις και «ο Ομπάμα σοκαρίστηκε», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, η Καμάλα Χάρις συνέχισε την προεκλογική εκστρατεία στην συνοικία Zeta Phi Beta όπου κατοικούν αφροαμερικανοί., ενώ η ομάδα Black Lives Matter, επέμεινε ότι οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να «χειραγωγήσουν τους μαύρους ψηφοφόρους» εγκαθιστώντας την κα Χάρις κατόπιν εντολής δισεκατομμυριούχων δωρητών σε μια «κατάφωρη περιφρόνηση των δημοκρατικών αρχών».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ERT, NYPost

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ