ΥΠΕΘΑ: Ξεκίνησε η πρώτη φάση του Οικιστικού Προγράμματος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατασκευής 944 οικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα

 
ΥΠΕΘΑ: Ξεκίνησε η πρώτη φάση του Οικιστικού Προγράμματος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ενημερώθηκε: 24/07/24 - 21:44

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση της πρώτης φάσεως του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την κατασκευή 944 οικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις οποίες 839 για στελέχη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι υπόλοιπες 105 (15%) για ιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη για την πρώτη φάση αφορά την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής 702 διαμερισμάτων σε 54 οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ακριτικές περιοχές και νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΘΑ. 

Αρχικώς, το οικιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή για πέντε πόλεις της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).

Όπως επισημαίνεται αρμοδίως το 15% από τις νέες κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του προαναφερθέντος Οικιστικού Προγράμματος (105 συνολικώς) θα διατίθεται σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), στο πλαίσιο σχετικών προγραμματικών συμφωνιών μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, αντιστοίχως.

Σημειώνεται ότι στις 18 Απριλίου 2024 ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Δένδιας εγκαινίασε συμβολικώς τη θεμελίωση του νέου συγκροτήματος εκ 13 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα.

«Στόχος του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, με τα 243 διαμερίσματα που ήδη κατασκευάζονται, να έχουν παραδοθεί εντός του 2026 συνολικά 944 κατοικίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων, που μετακινούνται ανά την Επικράτεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους» σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ