Γ.Κεφαλογιάννης: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες στη σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας»

 
Γ.Κεφαλογιάννης: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες στη σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας»

Ενημερώθηκε: 24/07/24 - 19:19

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με την εύλογη επισήμανση ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες στη σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας», που τα τελευταία χρόνια πλήττει την Ελληνική Κοινωνία καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης χαιρέτησε την εκδήλωση με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία», που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ).

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Μωραΐτης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κα;τάρα ΠΝ, ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΥΓ Υποστράτηγος (ΥΙ) Αλκιβιάδης Καφαντόγιας, ο Διευθυντής 401 ΓΣΝΑ Υποστράτηγος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Λιασκώνης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, φορέων, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, καθώς και εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο ΥΦΕΘΑ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιληφθούμε την ευθύνη και το χρέος μας, ούτως ώστε να εργαστούμε, ατομικά και συλλογικά, για να εξαλείψουμε την ενδοοικογενειακή βία, επισημαίνοντας ότι απαιτείται συντονισμένη δουλειά από πολλούς φορείς για την πρόληψη και την καταστολή της, με πρωταρχικό το σχολείο. Παράλληλα, τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες και με συνεχή ενημέρωση επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δημιουργώντας μία δυναμική ενάντια σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο.

Το ΓΕΣ διοργάνωσε την προαναφερθείσα Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, την ποινική αντιμετώπισή της, καθώς και για την ενδοοικογενειακή βία κατά ανηλίκων.

Την έναρξη των εργασιών της κήρυξε ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος (ΥΙ) Αλκιβιάδης Καφαντόγιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, εκτός του ΥΦΕΘΑ, και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ομιλίες πραγματοποίησαν η Αστυφύλακας και Κοινωνιολόγος του Επιτελικού Γραφείου Αντιμετωπίσεως Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διευθύνσεως Αττικής (ΓΑΔΑ) κ. Αναστασία Ηλιοδρομίτη, η Στρατιωτική Δικαστής Γ΄ και Αντεισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών κ. Κλείτα Ι. Σαρρή, η Ψυχολόγος και Συντονίστρια Τμήματος προλήψεως και ευαισθητοποιήσεως παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα και η Ειδική Παιδαγωγός και Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου κ. Νατάσσα Ι. Σαρρή, ενώ συντονιστής της Ημερίδος ήταν η Διευθύντρια Διασυνδετικής Ψυχιατρικής του 401 ΓΣΝΑ Συνταγματάρχης (ΥΙ) Ευτέρπη Μαμπλέκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ