Γκίκας: Αβάσιμες oi καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών

 
σσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 23/07/24 - 09:43

Αβάσιμες χαρακτήρισε τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, λέγοντας ότι το Λιμενικό κάνει το καθήκον του.

«Το Λιμενικό Σώμα περιπολεί τα θαλάσσια σύνορα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει διασώσει πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες ζωές και σέβεται απολύτως τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος τόνισε ότι όσα καταγγέλλονται δεν είναι αληθή προσθέτοντας ότι αυτό που κάνει το Λιμενικό είναι επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων. «Το Λιμενικό Σώμα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει» επανέλαβε για άλλη μια φορά ενώ όπως είπε «αν μπορεί να πει κάποιος κάτι είναι για τις χιλιάδες ζωές που έχει σώσει».

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε και στους απελπισμένους μετανάστες από χώρες της Αφρικής που ακολουθούν τις θαλάσσιες οδούς για να περάσουν στην χώρα μας και μετέπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη, «Κάθε μέρα πάρα πολλοί παράνομοι μετανάστες επιβιβάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό είναι μια πραγματικότητα», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν καταφέρει να συλλάβουν όλο αυτό το διάστημα 3.000 διακινητές.

Σχολιάζοντας το βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο σκάφος του Λιμενικού σπρώχνει προς τα τουρκικά σύνορα λέμβο με μετανάστες ο υφυπουργός Ναυτιλίας επανέλαβε ότι αυτό που φαίνεται στο οπτικό υλικό είναι η επιτήρηση των συνόρων μας. «Δεν βλέπω κάποια πράξη βίας, ούτε κάτι που να τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ