Κύπρος: Άθλια απάντηση του ευρωβουλευτή-YouTuber Φειδία σε παιδιά αγνοουμένων — «Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας»

 
Κύπρος: Άθλια απάντηση του ευρωβουλευτή-YouTuber Φειδία σε παιδιά αγνοουμένων - «Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας»

Ενημερώθηκε: 22/07/24 - 16:59

Ένα θέμα την ημέρα δημιουργεί ο TikToker ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου. Το τελευταίο αφορά μια τυχαία συνάντηση του με ομάδα παιδιών αγνοουμένων που είχαν πάει στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, για την εκδήλωση στην οποία μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20 Ιουλίου.

Μια ομάδα παιδιών αγνοουμένων, τον πλησίασε και του ζήτησε να βοηθήσει μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να γίνει γνωστή η στάση η Τουρκίας, η οποία δημιουργεί προβλήματα στην αναζήτηση ανθρώπων που αγνοούνται από το 1974. Όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους ο Φειδίας Παναγιώτου, τους αντιμετώπισε με απαξίωση και χλευασμό.

Αντί κατανόησης, λένε πως εισέπραξαν προσβολή, αφού ο ευρωβουλευτής όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά τους επιτέθηκε με φράσεις όπως: «Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «τζιαι γω έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι» (και εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά δεν κάνω έτσι).

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο «Σύνδεσμος Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619» εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του ευρωβουλευτή, Φειδία Παναγιώτου

Η πλέον προσβλητική αναφορά απευθύνθηκε σε κόρη αγνοούμενου που φέρεται να της είπε: «εν τζιαι μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή» (Δεν είσαι μόνο εσύ κοπέλα μου που είσαι ορφανή). Παρά το ότι ο Φειδίας έχει κληθεί να απαντήσει, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση.

Θέμα και με τα εισοδήματα του

Εν τω μεταξύ, ο Φειδίας Παναγιώτου, παρά το ότι σε συνεντεύξεις του ανέφερε πως κέρδισε €1.000.000 σε ένα χρόνο από τα βίντεο το YouTube, και ότι εισπράττει περίπου €50.000 κάθε μήνα ως TikToker και YouTuber, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε πως τα τρία τελευταία χρόνια τα εισοδήματα του ήταν περίπου €1.200 το μήνα ως διευθυντής σε δική του εταιρεία. Δεν ανέφερε κανένα εισόδημα από μερίσματα ή από τη δραστηριότητα της εταιρείας του που έχει έδρα στο Λονδίνο.

Το ετήσιο εισόδημα του με μηνιαίο μισθό €1.200 βρίσκεται κάτω από το όριο φορολόγησης στη Κύπρο και είναι 0% φόρος για εισοδήματα μέχρι €19.500.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος από τους 6 Κύπριους ευρωβουλευτές που δηλώνει εισοδήματα που δεν υπόκεινται σε φορολογία... παρά το ότι οι άλλοι πέντε ποτέ δεν δήλωσαν ότι είναι εκατομμυριούχοι, όπως ο Φειδίας Παναγιώτου.

Επίσης για να συνεχίσει να κάνει βίντεο μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε πως στα βίντεο αυτά έχει απενεργοποιήσει τις χρεώσεις ώστε να μην εισπράττει χρήματα. Ωστόσο αυτό που δηλώνουν ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ότι μπορεί να μην εισπράττει χρήματα για αυτά τα βίντεο, αλλά πολλαπλασιάζει τους ακολούθους του, οι οποίοι αποφέρουν πολλά χρήματα από την παρακολούθηση του άλλου υλικού που προβάλλει.

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ