Ο Μπάιντεν θα αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα, αλλά δεν θα στηρίξει την Χάρις

 
dd

Ενημερώθηκε: 19/07/24 - 11:56

Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να αποσυρθεί από τις εκλογές, δεν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, δήλωσε ο Μαρκ Χάλπεριν, αρθρογράφος του τηλεοπτικού καναλιού Newsmax , επικαλούμενος πηγές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είπε ότι ο Μπάιντεν σχεδιάζει να αποσύρει την υποψηφιότητά του αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα την Κυριακή.

"Έχει ήδη ετοιμάσει μια ομιλία γι 'αυτόν. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος. Καταλαβαίνω ότι επίσης δεν θα προτείνει την Αντιπρόεδρο Kamala Harris ως διάδοχό του. Ελπίζουν ότι θα υποστηρίξει μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία θα γίνει η συνέλευση ανοιχτό στους αντιπροέδρους." , είπε ο αρθογράφος

Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών θα διεξαχθεί στο Σικάγο από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου.

Μετά την αποτυχία του Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνονται οι εκκλήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών να προτείνουν άλλον υποψήφιο. Η Χάρις θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος.

Ο ίδιος ο νυν πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει να πάει μέχρι τέλους, αφού καλύτεροι υποψήφιοι από αυτόν δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι ο Χάρις είναι απολύτως έτοιμος να αναλάβει τη θέση του αρχηγού κράτους εάν δεν μπορέσει να υπηρετήσει πλήρως τη δεύτερη θητεία του.

Εάν ο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα πριν εγκριθεί επίσημα η υποψηφιότητά του, η διαδικασία για την επιλογή νέου υποψηφίου θα είναι ουσιαστικά αυθαίρετη - απλώς δεν υπάρχει μηχανισμός για τον ορισμό διαδόχου ενός υποψηφίου που δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Σε αυτή την περίπτωση, στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, αυτός που θα λάβει την πλειοψηφία των σχεδόν τεσσάρων χιλιάδων ψήφων των αντιπροσώπων θα λάβει την υποψηφιότητα. Εάν δεν υπάρξει νικητής στον πρώτο γύρο, 700 υπερεκπρόσωποι θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία - αυτοί είναι οι πιο έντιμοι και διάσημοι Δημοκρατικοί, πρώην πρόεδροι και μέλη του Κογκρέσου. Οι ψήφοι τους θα είναι καθοριστικοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ