Μετά τα προκλητικά "πανηγυράκια" που ετοιμάζουν οι Τούρκοι ενόψει της «μαύρης» επετείου στην Κύπρο, εξέδωσαν και παράνομη Navtex

 
κκ

Ενημερώθηκε: 17/07/24 - 21:47

Σκληραίνει την στάση της η Τουρκία ενόψει της «μαύρης» επετείου του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Από τη μια με σόου στα κατεχόμενα παρουσία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και από την άλλη με «τσαμπουκάδες», μέχρι και με νέα NAVTEX!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ το ψευδοκράτος ετοιμάζεται να γιορτάσει με φαντασμαγορικό τρόπο την 50ή επέτειο της εισβολής. Εκτός από τις εκδηλώσεις μνήμης, με συναυλίες συγκροτημάτων και θεάματα, αθλητικούς αγώνες, συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια, μέχρι και διαγωνισμούς αρθρογραφίας, οι Τούρκοι στήνουν και έντονο «πολεμικό σκηνικό».

Τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν θα συνοδεύσει μια αρμάδα 50 πολεμικών πλοίων, μεταξύ των οποίων και το TCG Anadolu, το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν «αεροπλανοφόρο».

Επίσης σύμφωνα με το MEGA για αύριο και μέχρι τις 5 Αυγούστου οι Τούρκοι εξέδωσαν νέα παράνομη Navtex για ερευνητικό σκάφος που θα κινηθεί σε κυπριακή ΑΟΖ.

Κι όλα αυτά μετά τις πρωινές επιθετικές δηλώσεις κατά του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας με «στόχο» το πρόσωπο του Νίκου Δένδια, ανέφερε ότι η προηγούμενη τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας είναι «συκοφαντική» και, όπως ισχυρίζονται, «έχει στόχο τους Τουρκοκυπρίους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό».

Στην τουρκική ανακοίνωση απάντησε ο Νίκος Δένδιας με δεικτικό τρόπο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ