Κοντονής για Novartis: «Ο Πολάκης ήξερε τους προστατευόμενους μάρτυρες - Να πει ο Τσίπρας τι λάθος χειρισμούς έκανε και με ποιους τα οργάνωσε»

 
δδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 17/07/24 - 17:21

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος κοντονής, εναντίον του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την σκευωρία Novartis, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση και το ενδεχόμενο να ανακληθεί το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα», στους κουκουλοφόρους μάρτυρες της υπόθεσης, ο κύριος Κοντονής ανακάλεσε στη μνήμη του τη χρονική ακολουθία των γεγονότων, τα οποία τον είχαν εκπλήξει.

Συγκεκριμένα, θυμήθηκε το πώς ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων (μιλώντας για τον Νίκο Μανιαδάκη), όχι μόνο έχασε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά κατέστη και κατηγορούμενος, επειδή -όπως ο ίδιος είχε καταγγείλλει τότε-, δεν έλεγε ως προστατευόμενος μάρτυρας, αυτά που «κάποιοι» του έλεγαν να πει! Ο κύριος Κοντονής αναρωτήθηκε «Λογοδότησαν αυτοί που τον πίεσαν; Εδώ είναι τα κρίσιμα ζητήματα. Ποιοι ήταν αυτοί;»

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο κύριος Κοντονής είπε συγκεκριμένα ότι «θα σας θυμίσω κάτι το οποίο -εγώ ειλικρινά σας λέω, θυμάμαι τη στιγμή, να μην τη ζήσει άνθρωπος-, την επομένη ημέρα που έλαβα τη δικογραφία, ως υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό το βράδι, για αυτά τα οποία είχα εντοπίσει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κύριος Πολάκης, είχε κάνει δήλωση σε εσάς τους δημοσιογράφους, ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Και μάλιστα, τότε είπα ότι προφανώς το γνωρίζει από κάποια πληροφορία δημοσιογραφική. Δεν πήγαινε το μυαλό μου σε κάτι άλλο. Αυτά όλα, πρέπει να διερευνηθούν», προφανώς εννοώντας ότι ο Παύλος Πολάκης είχε λάβει γνώση τέτοιων λεπτομερειών από το «παρα-υπουργείο δικαιοσύνης», το οποίο -σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του, είχε στηθεί στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Έντονο ενδιαφέρον όμως έχει η τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς σο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι «το τελευταίο που έχουμε ακούσει για την υπόθεση αυτή, ήταν μια απάντηση που είχε δώσει σε μια συζήτηση ο κύριος Τσίπρας, που είπε - αναγνώρισε ότι στην υπόθεση αυτή έκανε λάθος χειρισμούς.

Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί», ο κύριος Κοντονής είπε «να μας πει τι λάθος χειρισμούς έκανε και με ποιους τα οργάνωσε», αφήνοντας σαφέστατη αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο για γνώση της σκευωρίας Novartis, αλλά και την οργάνωση του παρά-υπουργείου Δικαιοσύνης, επί των ημερών του. Το μόνο που μένει να φανεί, είναι εάν θα τοποθετηθεί δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας, ή αν απλώς θα υιοθετήσει το «δόγμα Τόσκα», δηλαδή θα «κάνει ότι κοιμάται» και για αυτό δεν άκουσε τη δήλωση του Σταύρου Κοντονή.

Η δήλωση του Σταύρου Κοντονή
Σταύρος Κοντονής: «Εγώ θυμάμαι -είχα φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Δεκέμβριο του 2018- και μετ' εκπλήξεως άκουσα -βρισκόμουν μάλιστα και στο εξωτερικό-, διάβασα τότε ότι αποκαλύφθηκε η ταυτότητα ενός εκ των προστατευομένων μαρτύρων, τον οποίο κατέστησε η ίδια η Δικαιοσύνη κατηγορούμενο, επειδή δεν έλεγε -κατά τον ίδιο, προσέξτε- αυτά που ήθελαν να πει!

Προσέξτε, αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα. Λογοδότησαν αυτοί που τον πίεσαν; Εδώ είναι τα κρίσιμα ζητήματα. Ποιοι ήταν αυτοί; Διότι θα σας θυμίσω κάτι το οποίο -εγώ ειλικρινά σας λέω, θυμάμαι τη στιγμή, να μην τη ζήσει άνθρωπος-, την επομένη ημέρα που έλαβα τη δικογραφία, ως υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό το βράδι, για αυτά τα οποία είχα εντοπίσει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κύριος Πολάκης, είχε κάνει δήλωση σε εσάς τους δημοσιογράφους, ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Και μάλιστα, τότε είπα ότι προφανώς το γνωρίζει από κάποια πληροφορία δημοσιογραφική. Δεν πήγαινε το μυαλό μου σε κάτι άλλο. Αυτά όλα, πρέπει να διερευνηθούν. Και όχι να βάλλουμε κατά του θεσμού».

Παύλος Τσίμας: «Το τελευταίο που έχουμε ακούσει για την υπόθεση αυτή, ήταν μια απάντηση που είχε δώσει σε μια συζήτηση ο κύριος Τσίπρας, που είπε - αναγνώρισε ότι στην υπόθεση αυτή έκανε λάθος χειρισμούς. Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί».

Σταύρος Κοντονής: «Να μας πει τι λάθος χειρισμούς έκανε και με ποιους τα οργάνωσε».

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ