Πυρκαγιές σε Σοφικό Κορινθίας, Αχαρνές, Μεταμόρφωση Μεσσηνίας, Ευζώνους και Βρύση Τυρνάβου

 
canadair pyrkagia

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 17/07/24 - 13:55

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική φωτιά στο Σοφικό στην Κόρινθο, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου - Κορίνθου ενώ πριν λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 57 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. 

Πληροφορίες οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται κάνουν λόγο για εθελοντή πυροσβέστη ο οποίος έχει υποστεί ελαφριά εγκαύματα.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και οικοπεδικούς χώρους στις Αχαρνές κοντά σε σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις και 1 ελικόπτερο. 

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικές εκτάσεις και ελαιώνες και στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.καθώς και στους Ευζώνες κοντά στο συνοριακό σταθμό ο οποίος έκλεισε προληπτικά λόγω καπνού.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της πυροσβεστικής και για φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βρύση Τυρνάβου όπου έχουν σπεύσει 9 πυροσβεστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ