Λογαριασμοί ρεύματος Αυγούστου: Τα τρία μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

 
δδ

Ενημερώθηκε: 17/07/24 - 13:23

Τις παρεμβάσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Αρχικά για ένα μήνα, τον Αύγουστο, επιστρέφει -στοχευμένα- η κρατική ενίσχυση στους λογαριασμούς με όριο επιδότησης τις 500 κιλοβατώρες, και τα χρήματα θα προέλθουν από φορολόγηση των υπερκερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιδοτούνται πράσινα και κίτρινα τιμολόγια.

Η έκτακτη εισφορά στις μονάδες παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φυσικό αέριο θα ισχύσει από τον Ιούλιο και θα είναι για τουλάχιστον 2 μήνες.

Τα χρήματα αυτά θα πάνε στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και θα επιδοτήσουν τα κυμαινόμενα τιμολόγια – κίτρινα και πράσινα – ενώ δεν αφορά τα μπλε που είναι σταθερά.

Η επιδότηση θα είναι οριζόντια και θα φτάνει η επιδότηση μέχρι κατανάλωση 500 κιλοβατώρες το μήνα. Προβλέπεται μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης για όσους βρίσκονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, όπως είχε γίνει και στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Ακριβές ποσό δεν έχει οριστεί ακόμα. Θα οριστεί την 1η Αυγούστου, όταν και θα βγουν, όταν θα βγουν τα τιμολόγια για τον Αύγουστο από τους παρόχους.

Μέχρι στιγμής πάντως με τις τιμές να ανεβαίνουν κάθε μέρα με τον αλγόριθμο που υπήρχε, αν ένας πάροχος τον Ιούλιο είχε τιμή κιλοβατώρας στα 13,5 λεπτά, τον Αύγουστο θα είναι τουλάχιστον 19 χωρίς την επιδότηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ