Ύστατη προσπάθεια των Δημοκρατικών να καθυστερήσουν την υποψηφιότητα του Μπάιντεν

 
δδ

Ενημερώθηκε: 16/07/24 - 20:33

Δεκάδες Δημοκρατικοί της Βουλής οργανώνουν ένα σχέδιο για να μιλήσουν εναντίον της προσπάθειας του κόμματός τους να σφραγίσει την υποψηφιότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν νωρίτερα από το αρχικό προγραμματισμένο, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, καταπνίγει την έντονη συνεχιζόμενη συζήτηση για την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με βουλευτή που συμμετέχει στην προσπάθεια.

Μια συνταγμένη επιστολή , που κυκλοφόρησε από τον βουλευτή Jared Huffman, προσφέρει το πρώτο δημόσιο μήνυμα από τους Δημοκρατικούς μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο ότι πολλά δικά τους μέλη παραμένουν βαθιά ανήσυχα για το μέλλον της υποψηφιότητας Μπάιντεν.

Η αποστολή από αυτήν την ομάδα των Δημοκρατικών δεν καλεί ρητά τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα — και, στην πραγματικότητα, δηλώνει συγκεκριμένα ότι αντιπροσωπεύει ένα «φάσμα» απόψεων. Ακόμα κι έτσι, πολλοί Δημοκρατικοί που ζήτησαν ιδιωτικά να καλέσουν περισσότερους συναδέλφους τους τον Μπάιντεν να τερματίσει την προεκλογική εκστρατεία του, το είδαν ως μια πιθανή στιγμή καμπής μετά από εβδομάδες κυρίως ιδιωτικών συζητήσεων για το δίλημμα του κόμματος.

Η ώθηση για έναν νέο υποψήφιο - η οποία είχε ουσιαστικά παγώσει από τα γυρίσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου - επέστρεψε στη δημόσια θέα και οι Δημοκρατικοί της Βουλής φαίνεται τώρα να οργανώνονται σοβαρά για πρώτη φορά. Υπάρχει επίσης μια σαφής προθεσμία για την ανάληψη δράσης που πολλοί Δημοκρατικοί δήλωσαν ιδιωτικά ότι ήλπιζαν ότι θα ωθούσαν τους ηγέτες τους, όπως ο αρχηγός της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries ή η πρώην Πρόεδρος Nancy Pelosi , να αναλάβουν οι ίδιοι πιο αποφασιστική δράση.

Ένα προσχέδιο της επιστολής, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους The New York Times, προτρέπει τα μέλη του DNC να μην πραγματοποιήσουν εικονική ονομαστική κλήση, αντί του συνηθισμένου χρονισμού κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο Σικάγο αργότερα τον επόμενο μήνα. Επιμένει ότι «δεν υπάρχει νομική δικαιολογία για αυτή την έκτακτη και πρωτοφανή ενέργεια που θα επιτάχυνε ουσιαστικά τη διαδικασία υποψηφιοτήτων κατά σχεδόν ένα μήνα».

Στη συνέχεια υποδηλώνει ότι ορισμένοι από τους υπογράφοντες ζήτησαν τον Μπάιντεν να αποχωρήσει και άλλοι όχι, αλλά «όλοι μας, ωστόσο, συμφωνούμε ότι η ασφυξία της συζήτησης και το πρόωρο κλείσιμο οποιασδήποτε πιθανής αλλαγής στο εισιτήριο των Δημοκρατικών μέσω μιας περιττής και Η άνευ προηγουμένου «εικονική ονομαστική κλήση» τις επόμενες ημέρες είναι μια τρομερή ιδέα», συνεχίζει η επιστολή.

«Θα μπορούσε να υπονομεύσει βαθιά το ηθικό και την ενότητα των Δημοκρατικών - από εκπροσώπους, εθελοντές, οργανωτές της βάσης και δωρητές έως απλούς ψηφοφόρους - τη χειρότερη δυνατή στιγμή».

Η κίνηση έρχεται τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής κανόνων της Δημοκρατικής Εθνικής Συνέλευσης, όταν αναμένεται να ψηφίσουν για τον καθορισμό των κανόνων και των ημερομηνιών για μια εικονική ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτή η εικονική ονομαστική κλήση εξουσιοδοτήθηκε αρχικά να αντιμετωπίσει προβλήματα πρόσβασης στις κάλπες στο Οχάιο, το οποίο είχε ορίσει ως προθεσμία για την ψηφοφορία στις 7 Αυγούστου. Όμως ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine υπέγραψε έναν νόμο που μετέφερε την ημερομηνία στις 23 Αυγούστου, μία ημέρα μετά τη συνέλευση του DNC έχει προγραμματιστεί να τελειώσει. Ωστόσο, ορισμένοι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που ο νόμος δεν τίθεται σε ισχύ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν ακόμα να κινηθούν για να κρατήσουν τον υποψήφιο του κόμματος εκτός ψηφοδελτίου, είπαν.

«Το τρένο έφυγε από τον σταθμό, οπότε ο μόνος τρόπος που μπορείτε να το εκφράσετε είναι μια τροποποίηση των κανόνων [της σύμβασης] [επιτροπή] την Παρασκευή. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις μέσω του Τύπου», είπε η Donna Brazile, πρώην πρόεδρος του DNC.

Αλλά ο Brazile υποστήριξε ότι το DNC το έκανε αυτό καλόπιστα, προσθέτοντας ότι «πήραν αυτήν την απόφαση αφού μάθαμε για τις άθλιες ενέργειες [των πολιτειών], συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο, οπότε γιατί να βάλουμε την ελευθερία του Δημοκρατικού Κόμματος στα χέρια από μερικούς κακούς ηθοποιούς;»

«Η πρόταση ότι το χρονοδιάγραμμα για την εικονική ονομαστική κλήση έχει επιταχυνθεί είναι ψευδής», δήλωσε ο πρόεδρος του DNC, Jaime Harrison, σε δήλωση. "Το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία εικονικής ονομαστικής κλήσης παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος και αμετάβλητο από όταν το DNC έλαβε αυτή την απόφαση τον Μάιο."

Δεν είναι σαφές εάν η επιστολή θα ωθήσει περισσότερους Δημοκρατικούς να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την εκλογιμότητα του Μπάιντεν – αντί για τις ανησυχίες τους για τη διαδικασία διορισμού του κόμματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ