Ισραήλ: Ο υπουργός Οικονομικών αντιτίθεται στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων στο πλαίσιο πιθανής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

 
dd

Ενημερώθηκε: 15/07/24 - 23:52

Ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ έχει δηλώσει σθεναρά την αντίθεσή του στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων σε μια πιθανή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω τις συνεχιζόμενες συνομιλίες και κάθε πιθανότητα ισραηλινής συνεργασίας σε αυτές.

Σύμφωνα με τον Bezalel Smotrich, τον Ισραηλινό υπουργό Οικονομικών και ηγέτη του ακροδεξιού Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος, η απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων θα ήταν ένα «τρομερό και φρικτό γεγονός», επιμένοντας ότι «δεν θα συμφωνήσω με αυτό, πρέπει να υπάρχει κόκκινη γραμμή. τραβηγμένο."

Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί εκπρόσωποι - μαζί με μεσολαβητές Κατάρ, Αιγύπτιους και Αμερικανούς - έχουν έρθει επανειλημμένα σε αδιέξοδο, συνήθως λόγω εμποδίων που προκαλεί η ισραηλινή πλευρά.

Ωστόσο, τα ψηφίσματα εξακολουθούν να συζητούνται στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, με την απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές να αποτελεί βασικό στοιχείο αυτών των συνομιλιών.

«Είδαμε τι συνέβη στη συμφωνία για τον Gilad Shalit. Απελευθερώσαμε τον Yahya Sinwar και βλέπουμε τι πήραμε σε αντάλλαγμα», είπε ο Smotrich, αναφερόμενος στην ανταλλαγή κρατουμένων τον Οκτώβριο του 2011, όπου ο Ισραηλινός στρατιώτης, Gilad Shalit, επέστρεψε με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Yahya Sinwar, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο σημερινός ηγέτης της οργάνωσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης, Χαμάς.

«Με ποια λογική θα απελευθερώσουμε τον επόμενο Yahya Sinwar και θα θέσουμε σε κίνδυνο χιλιάδες ακόμη Ισραηλινούς;» ρώτησε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών. Επικρίνοντας το «κατεστημένο ασφαλείας» του Ισραήλ ισχυριζόμενος ότι επιδιώκει μια «παράνομη συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος», ο Smotrich αναφώνησε ότι «θα αντιταχθεί σε αυτό ακόμη κι αν τερματίσει την πολιτική μου καριέρα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ