Έσβησε η πυρκαγιά στο Λαύριο - «Άμεση η αντίδραση της πολιτικής και πυροσβεστικής ηγεσίας», ανέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

 
dd

Ενημερώθηκε: 14/07/24 - 18:13

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής στο Λαύριο και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ποσειδωνίας.

Για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες παραθεριστικές κατοικίες.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 21 οχήματα 4 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Για τη φωτιά ήχησε δύο φορές το 112. Την πρώτη ενημέρωσε τους πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς και τη δεύτερη τους κάλεσε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ποσειδωνίας προς την Ανάβυσσο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Λαυρίου, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ