Ποια είναι η νέα στρατηγική του Τραμπ κατά Μπάιντεν

 
λλ

Ενημερώθηκε: 13/07/24 - 22:05

Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθούσε να κατευνάσει την καταιγίδα που έπληξε την εκστρατεία του για την προεδρική επανεκλογή του, προέκυψε η αναπάντεχη γκάφα του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη: Αποκάλεσε «αντιπρόεδρο» τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αναφερόταν στην Καμάλα Χάρις.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Ντόναλντ Τραμπ χλεύασε το ατόπημα του Μπάιντεν γράφοντας «Τέλεια δουλειά, Τζο!» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

Ήταν το είδος της αντίδρασης που περίμεναν οι ψηφοφόροι από τον Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει επί χρόνια να προσβάλει τον 81χρονο Αμερικανό πρόεδρο.

Κι όμως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς ο Μπάιντεν πάλευε για την πολιτική του επιβίωση, ο Τραμπ παρέμεινε περίεργα ήσυχος, αφήνοντας τους Δημοκρατικούς να διαφωνούν μεταξύ τους, αναφέρει το BBC.

Ρεπουμπλικάνοι ισχυρίζονται ότι η σχετική σιωπή οφείλεται στο νέο σχέδιο του Τραμπ που χαράσει νέα στρατηγική από εκείνη που ακολούθησε στις εκστρατείες του 2016 και 2020.

«Το έπαιξε θαυμάσια, καθώς δεν είπε πολλά για την κρίση των Δημοκρατικών», είπε ο Ρον Μποντζάν, Ρεπουμπλικανός και πρώην ανώτερος σύμβουλος της ηγεσίας της Γερουσίας και της Βουλής. «Γιατί να πάρεις το φτυάρι όταν σκάβουν μόνοι τους την τρύπα τους;».

Ο Τραμπ δίνει ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, εμφανίζεται σε συγκεντρώσεις στη Βιρτζίνια και τη Φλόριντα και ζυνεχίζει να σχολιάζει σε αναρτήσεις του στο Truth Social.

«Το ριζοσπαστικό αριστερό Δημοκρατικό κόμμα είναι διχασμένο , παραδομένο στο χάος», είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση την Τρίτη στο Μαϊάμι. «Δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος από τους υποψηφίους τους είναι πιο ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος, ο νυσταγμένος, ο στραβός Τζο Μπάιντεν ή η γελαστή Καμάλα».

Ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη συμπεριφορά του, ο Τραμπ αυτή τη φορά είναι συγκρατημένος. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το στρατόπεδο του Τραμπ καθυστερεί την επιλογή του για αντιπρόεδρο, για να μην κλέψει την προσοχή από τα προβλήματα του Μπάιντεν.

«Αν συγκρίνετε αυτήν τη στρατηγική σε αυτήν την εκστρατεία με εκείνη το 2016 και το 2020, είναι πολύ πιο πειθαρχημένη», δήλωσε ο Kevin Madden, Ρεπουμπλικανός ειδικός στην επικοινωνία που εργάστηκε στις προεδρικές υποψηφιότητες του Mitt Romney.

Ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ το 2016, είπε ότι αυτή η προσέγγιση που ακολούθησε ο Τραμπ είναι αποτελεσματική.

«Η εκστρατεία του Τραμπ έκανε εξαιρετική δουλειά επιτρέποντας στην εκστρατεία του Μπάιντεν να αυτοκαταστραφεί», είπε.

Το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών να κερδίσει τον αμερικανικό λαό στηρίζεται πλέον στους φόβους των ψηφοφόρων για την ηλικία του Μπάιντεν.

Οπως δήλωσε χαρακτηρισικά ο διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ, Κρις Λασιβίτα, το ντιπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων είχε σχεδιαστεί από το στρατόπεδο του Τραμπ ώστε να δείχνει «εξαιρετικό οπτικό» αγώνα όπου ο Μπάιντεν θεωρούνταν ηλικιωμένος και αδύναμος ενώ ο Τραμπ εμφανιζόταν δυνατός και δυναμικός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ