Γ.Κεφαλογιάννης: Επίσκεψη στην 98 ΑΔΤΕ και σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Λέσβου

 
Γ.Κεφαλογιάννης: Επίσκεψη στην 98 ΑΔΤΕ και σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Λέσβου

Ενημερώθηκε: 11/07/24 - 18:32

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Επίσκεψη στην 98 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), που φέρει τιμητικώς την ιστορική ονομασία «Μεραρχία Αρχιπελάγους», καθώς και σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Λέσβου πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Σχηματισμού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης.

Κατά την παραμονή του στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρετήσεως Δημοσίων Υπηρεσιών (359 ΜΑΕΔΥ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Σμήναρχος (Ι) Νικόλαος Καλογεριάς και περιηγήθηκε σε κλιμάκιο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου PZL Μ-18 Dromander, με τα οποία επιχειρεί εδώ και δεκαετίες η Μονάδα, συγχαίροντας το προσωπικό για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητος και τη συνεισφορά του στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ακολούθως ο ΥΦΕΘΑ μετέβη στο Στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, τη δομή, την αποστολή και τις τρέχουσες επιχειρησιακές δραστηριότητές της, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Υποστρατήγου (ΕΛΑΣ) Μιχαήλ Σεβδυνίδη, του Διοικητή Περεφερειακής Πυροσβεστικής Διοικήσεως Βορείου Αιγαίου Ταξιάρχου (ΠΣ) Παναγιώτη Κυπριωτέλλη, του Διοικητή 9ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ Πλοιάρχου ΛΣ Ευστρατίου Ψύρρα, του Υποδιοικητή του Ναυτικού Σταθμού Λέσβου (ΝΑΣΛΕ) Πλωτάρχη (Ε) Μιχαήλ Γεωργέλλη ΠΝ και του Διοικητή του 3ου ΣΗΕ Επισμηναγού (ΥΠΛ) Γεωργίου Καραγιαννόπουλου.

Εκεί ο ΥΦΕΘΑ βράβευσε τον Επιλοχία Δημήτριο Παναγόπουλου, ο οποίος είχε διατεθεί ως οδηγός για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Άντισσας και ενήργησε αστραπιαία μεταφέροντας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έναν 13χρονο, που είχε υποστεί πολλαπλά τσιμπήματα μελισσών, σώζοντας τη ζωή του.

Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Κεφαλογιάννη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «Προβοσκίδα», όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του 296 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής (296 Μ/Κ ΤΕ) Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Θεόδωρος Ρεντίφης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για τη στελέχωσή του και συνομίλησε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας.

Επισκέφθηκε επίσης το 265 Μ/Κ ΤΕ στο Στρατόπεδο «Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη», όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της 22ας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (22 ΔΤΕ) Συνταγματάρχης (ΠΖ) Βασίλειος Μπονορόπουλος, ο Διοικητής του 265 Μ/Κ ΤΕ Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδων Μαμάκος και ο Διοικητής του 98 ΛΑΤΕΘ Ταγματάρχης (ΠΖ) Γρηγόριος Καζάζης.

Κατά την παραμονή του στο Στρατόπεδο Μητροπολίτη «Γερμανού Καραβαγγέλη» ο κ. ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την οργάνωση και την αποστολή της Μονάδος, ενώ παρακολούθησε επίδειξη της Διμοιρίας Αμέσου Αντιδράσεως (ΔΑΑ), τον ειδικό εξοπλισμό ζεύγους ελευθέρων σκοπευτών ειδικών αποστολών (ΕΣΕΑ), καθώς και του Συστήματος Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣΜΗΕΑ).

Συναντήθηκε επίσης με τους Διοικητές και τους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Άντισσας, Καλλονής, Μυτιλήνης, Πολιχνίτου, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς και τους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδος, ενώ εξέφρασε τη βούληση της Πολιτείας για την αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής, φέροντας ως παράδειγμα για την έμπρακτη απόδειξη αυτού, το γεγονός της προσφάτου ψηφίσεως νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Κεφαλογιάννη στη Λέσβο ήταν το Στρατόπεδο «Υπολοχαγού (ΠΖ) Μακρή Μιχαήλ», όπου ενημερώθηκε από τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου UH-1H Huey του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων (3ο ΤΕΑΣ) για το πτητικό έργο, τις επιχειρήσεις συνεργασίας με τις Ειδικές Δυνάμεις, καθώς και τις δράσεις κοινής ωφελείας, όπως την αεροπυρόσβεση και τις αεροδιακομιδές.

Τέλος, των επισκέψεών του σε στρατιωτικές μονάδες του νησιού, ήταν η επίσκεψή του στο…Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», καθώς εκεί συναντήθηκε με τους τρεις Στρατιωτικούς Ιατρούς (Οφθαλμίατρο, Ογκολόγο και Επεμβατικό Καρδιολόγο), οι οποίοι έχουν διατεθεί στο νοσοκομείο του νησιού για την κάλυψη των αναγκών του, ενώ τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Εκτός «στρατιωτικών υποχρεώσεων» ο κ. Κεφαλογιάννης μετέβη στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου τον υποδέχτηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Στρατής Δήσσος και ο Εφημέριο π. Χρήστος Τσιτμηδέλλης, ενώ αργότερα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου και με τον Μητροπολίτη Μυθήμνης κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ