Σπίρτζης για συριζοτρολ: «Δέκα άνθρωποι είναι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι» - Τι είπε για Αυγή και τον Ρ/Σ

 
εε

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/07/24 - 12:08

Με άγριες διαθέσεις εναντίον των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά.

Κληθείς να σχολιάσει τον νέο κύκλο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις αναφορές για τα «μαύρα χρήματα» από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και την διακίνηση της πληροφορίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άνοιγμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον της κομματικής επιχορήγησης στις εθνικές εκλογές του 2023, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «αποτελεί θλίψη και ντροπή κατά την άποψή μου και οι αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη από την Αμερική, να έχουν αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα για τέτοια ζητήματα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σε τι αναφέρεται, ο κύριος Σπίρτζης είπε ξεκάθαρα «και υπονόμευση, για οικονομικά, για "μαύρα". Και θα περίμενε κανείς, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, στην κεντρική επιτροπή που συνεδρίασε αμέσως μετά, να βγει να μιλήσει πολύ συγκεκριμένα. Δεν μίλησε. Παρότι έχει προκληθεί απ' όλους. Θα περίμενε όπως του ζήτησα και εγώ και άλλοι -και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- να δώσει έναν κατάλογο, με το ποιοι είναι μισθοδοτούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ». Η αλήθεια είναι ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη, είτε να μιλήσει δημοσίως, είτε να πάει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του στον Εισαγγελέα, κάτι που προφανώς δεν έχει κάνει - κι απ' ό,τι φαίνεται δεν προτίθεται να το κάνει στο μέλλον.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με το χρονικό διάστημα, για το οποίο κάνει λόγο ο κύριος Σπίρτζης, με την δημοσιοποίηση του καταλόγου των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Σπίρτζης είπε «και σήμερα και χθες. Γ

ια να δούμε αυτοί που τοποθετούνται δημόσια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ρίχνουν τόνους λάσπης σε όποιον διαφωνεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, να δούμε αν έχουν επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και από πότε», βάζοντας στο στόχαστρο τα συριζοτρόλ. Ο κύριος Σπίρτζης αποδόμησε το επίσημο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχουν τρολ», λέγοντας ότι «υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι με τη Νέα Δημοκρατία, με το τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση;», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι αναφέρεται στα «τρολ τα επώνυμα και τα ανώνυμα. Που ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες (sic) την εβδομάδα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ; Κάτι δεν πάει καλά».

Επιπλέον, ο κύριος Σπίρτζης το συγκεκριμενοποίησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι αυτά τα άτομα είναι «δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι ας πούμε, γνωστοί και μη εξαιρετέοι», στοχεύοντας ξεκάθαρα τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι με τη συγκεκριμένη δήλωση ο κύριος Σπίρτζης ανοίγει «μπιφ» με τον Νίκο Μωραΐτη, ο κύριος Σπίρτζης απάντησε «ναι, ναι. Ε, δεν θυμάμαι και καμιά επιτυχία. Ή κάποιοι άλλοι που είναι πίσω από ψευδώνυμα, ή άλλοι που είναι ελάχιστοι, μέλη οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, δεν πρέπει να δούμε ποιοι μισθοδοτούνται; Δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια;». Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη καταγγελία, είναι ότι υπηρετούν ως τρολ του Στέφανου Κασσελάκη, ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι μέλη στα όργανα του κόμματος. Θα είχε ενδιαφέρον να μιλούσε πιο ανοιχτά ο κύριος Σπίρτζης, καθώς είναι μάλλον δύσκολο στην περιγραφή θέσης τους στα κομματικά όργανα, να περιλαμβάνονται τα καθήκοντα «τρολ του Στέφανου Κασσελάκη».

Η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο κλείνουν, τα τρολ του Στέφανου συνεχίζουν

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη, ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του κόμματος «Στο Κόκκινο» πρόκειται να αναστείλει το δημοσιογραφικό κομμάτι του, ενώ η απόφαση πάρθηκε μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Συγκεκριμένα, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «αναρωτιέμαι, εδώ και έναν χρόνο -γιατί σε αυτό τον έναν χρόνο περίπου που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει γίνει συνέδριο.

Δεν ακούστηκε κάτι για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Τώρα άνοιξε αυτό το θέμα. Και μάλιστα, απ' την Αμερική», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι κατά δήλωσή του, ένας άνθρωπος που είναι της αγοράς και έχει εμπειρία. Άρα, θα μπορούσε και να έχει εικόνα πλήρη σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια εισήγηση, για το πώς θα σωθεί η ΑΥΓΗ και τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντ' αυτού, ό,τι έγινε στην ΑΥΓΗ τις ημέρες που έλλειπε -αιφνιδιαστικά-, έγινε και στο Κόκκινο, μετά την κεντρική επιτροπή. Δηλαδή, ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι σταματάει το ειδησεογραφικό κομμάτι του ραδιοφωνικού σταθμού, χωρίς καμία συζήτηση και στην κεντρική επιτροπή».

Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να «θάψει» την ΑΥΓΗ και το Κόκκινο, προκειμένου να μπορέσει να συντηρεί τον ιδιωτικό του στρατό των συριζοτρόλ.

Εφόσον τα συγκεκριμένα κομματικά μέσα είναι παθητικά, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βλέπει κανένα νόημα, στο να προσπαθήσει να τα διασώσει. Κυρίως διότι έχουν αμελητέα απήχηση.

Βάζοντάς τα στο ζύγι του «κόστους - οφέλους», από τη μια έχει μια κομματική εφημερίδα με κυκλοφορία 400 φύλλων την ημέρα και ένα ραδιόφωνο με άγνωστο ακροατήριο, ενώ από την άλλη, έχει τον ιδιωτικό του στρατό από συριζοτρόλ, τα οποία μαζεύουν εκατοντάδες like κάθε φορά που βρίζουν τους εσωκομματικούς του αντιπάλους! Αυτό βέβαια που δεν ξέρει ο Στέφανος, είναι ότι πράγματι, όπως είπε και ο Χρήστος Σπίρτζης, πρόκειται για 10 νοματαίους με πολλαπλούς λογαριασμούς. Αλλά η δυσανεξία που έχει στην κριτική, δεν τον αφήνει να δει τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Για αυτό και δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως προσπάθεια, προκειμένου να διασώσει τα συγκεκριμένα μέσα.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Παναγιώτης Στάθης: «Ακούμε διάφορα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό. Ακούσαμε για "μαύρα", ακούσαμε για "μαύρα" σε τρολ, ακούσαμε για άνοιγμα 2,5 εκατομμύρια και τα λοιπά. Όλα αυτά είναι μια εικόνα -εμείς το ρωτάμε, αλλά δεν παίρνουμε απάντηση-, γίνονται πολλές έμμεσες αναφορές για την προηγούμενη περίοδο, λες και κάποιος θέλει να πει ότι ο Τσίπρας ήταν μια περίοδος κακοδιαχείρισης οικονομικών, να το πω έτσι λίγο εκλεπτυσμένα - όσο γίνεται».

Χρήστος Σπίρτζης: «Αποτελεί θλίψη και ντροπή κατά την άποψή μου και οι αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη από την Αμερική, να έχουν αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα για τέτοια ζητήματα».

Παναγιώτης Στάθης: «Για παιχνίδια και τέτοια, τα οικονομικά και τα "μαύρα" λέτε;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Και υπονόμευση, για οικονομικά, για "μαύρα". Και θα περίμενε κανείς, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, στην κεντρική επιτροπή που συνεδρίασε αμέσως μετά, να βγει να μιλήσει πολύ συγκεκριμένα. Δεν μίλησε. Παρότι έχει προκληθεί απ' όλους. Θα περίμενε όπως του ζήτησα και εγώ και άλλοι -και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- να δώσει έναν κατάλογο, με το ποιοι είναι μισθοδοτούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παναγιώτης Στάθης: «Σήμερα;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Και σήμερα και χθες. Για να δούμε αυτοί που τοποθετούνται δημόσια και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ρίχνουν τόνους λάσπης σε όποιον διαφωνεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, να δούμε αν έχουν επαγγελματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και από πότε».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα λέτε, ότι μπορεί - μια ομάδα ανθρώπων που σήμερα έχουν βγει και όταν διαφωνείτε εσείς, ο Τσίπρας -και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος-, στο διαδίκτυο καταφέρονται εναντίον σας, μπορεί να είναι μισθοδοτούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Εγώ θα σας κάνω μια ερώτηση: υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι με τη Νέα Δημοκρατία, με το τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, που έχει αναστενάξει όλος ο κόσμος».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Εθελοντές ονομάζετε τα τρολ εσείς;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Και τα τρολ τα επώνυμα και τα ανώνυμα. Που ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες (sic) την εβδομάδα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ; Κάτι δεν πάει καλά».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Άρα θεωρείτε ότι κάποιοι πληρώνονται για να υπερασπίζονται τον Κασσελάκη στα Social Media;»

Παναγιώτης Στάθης: «Είναι full-time δουλειά, δηλαδή».

Χρήστος Σπίρτζης: «Ε, βέβαια. Εγώ ζήτησα να δοθεί ο κατάλογος των ανθρώπων που έχουν έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή με οποιοδήποτε μέσο -»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αυτό το λέτε επειδή εσάς σας καταχεριάζουν κάθε φορά που λέτε κάτι για τον Κασσελάκη και αμέσως μετά -»

Χρήστος Σπίρτζης: «Σιγά μωρέ, που μας καταχεριάζουν».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Καταλαβαίνετε τι λέω, διαδικτυακώς».

Χρήστος Σπίρτζης: «Εντάξει. Δέκα άνθρωποι είναι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι ας πούμε, γνωστοί και μη εξαιρετέοι -»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ανοίγετε μπιφ τώρα, το ξέρετε, έτσι;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι, ναι. Ε, δεν θυμάμαι και καμιά επιτυχία. Ή κάποιοι άλλοι που είναι πίσω από ψευδώνυμα, ή άλλοι που είναι ελάχιστοι, μέλη οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, δεν πρέπει να δούμε ποιοι μισθοδοτούνται; Δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια;»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Εσείς ρωτάτε αν πληρώνονται».

Χρήστος Σπίρτζης: «Βεβαίως. Εγώ λέω ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Όχι να την επικαλείται κάποιος μόνο. Να την υπηρετεί κιόλας. Κι αν πρέπει να την υπηρετήσει, οφείλει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική επιτροπή και στη δημοσιότητα, στον κόσμο που μας ακούει, όταν κάνει καταγγελίες δημόσιες, να δώσει και εξηγήσεις».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο της υπόθεσης; Συζητάμε για το αν πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τρολ και δεν έχει να πληρώσει την ΑΥΓΗ».

Χρήστος Σπίρτζης: «Ναι».

Παναγιώτης Στάθης: «Σωστό».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Εμένα μου τη δίνει λίγο αυτό, να σας πω την αλήθεια και δεν είμαι και του χώρου κιόλας. Αλλά μου τη δίνει».

Χρήστος Σπίρτζης: «Εμένα μου τη δίνει κάτι άλλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές, αντί να γίνει συνεδρίαση απολογισμού, να γίνει η αυτοκριτική του για το αποτέλεσμα του 14,9%. Που μπορεί ο ίδιος και η πλειοψηφία της κεντρικής επιτροπής, να αποφάσισε ότι είναι ικανοποιημένοι, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αυτό αποφασίσατε; Ο ίδιος έλεγε ότι δεν είναι είναι καλό ποσοστό κάτω από 17% - 18%».

Χρήστος Σπίρτζης: «Στα κανάλια».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Στα κανάλια. Πριν τις εκλογές μιλούσε κάθε δυο ώρες όμως».

Χρήστος Σπίρτζης: «Στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής, αποτυπώνεται άλλο πράγμα, κύριε Κολοκυθά. Ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Εγώ λέω αντί να κάνουμε μια τέτοιου είδους συζήτηση, έφυγε και πήγε στις ΗΠΑ, να αναζητήσει -απ' ό,τι ο ίδιος έχει πει- επενδυτές και επιχειρηματίες, χρηματοδότες για το ινστιτούτο που θέλει να κάνει. Κι αναρωτιέμαι, εδώ και έναν χρόνο -γιατί σε αυτό τον έναν χρόνο περίπου που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει γίνει συνέδριο. Δεν ακούστηκε κάτι για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Τώρα άνοιξε αυτό το θέμα. Και μάλιστα, απ' την Αμερική».

Παναγιώτης Στάθης: «Στην ανάρτηση με τα "μαύρα"».

Χρήστος Σπίρτζης: «Έγιναν όχι 6 όπως λέει, αλλά 3 συνεδριάσεις της κεντρικής επιτροπής. Επίσης δεν ακούστηκε τίποτα και δεν είπε τίποτα. Είναι κατά δήλωσή του, ένας άνθρωπος που είναι της αγοράς και έχει εμπειρία. Άρα, θα μπορούσε και να έχει εικόνα πλήρη σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια εισήγηση, για το πώς θα σωθεί η ΑΥΓΗ και τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντ' αυτού, ό,τι έγινε στην ΑΥΓΗ τις ημέρες που έλλειπε -αιφνιδιαστικά-, έγινε και στο Κόκκινο, μετά την κεντρική επιτροπή. Δηλαδή, ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι σταματάει το ειδησεογραφικό κομμάτι του ραδιοφωνικού σταθμού, χωρίς καμία συζήτηση και στην κεντρική επιτροπή».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα δεν θα υπάρχει ειδησεογραφικό κομμάτι στο Κόκκινο; Τι θα είναι; Θα παίζει play-list; Τι θα παίζει;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν ξέρω. Φαντάζομαι θα ενημερώσει στην πολιτική γραμματεία σήμερα».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα πάμε σε μερική αναστολή των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ; Μερική, έστω».

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν ξέρω. Θα το δούμε σήμερα, στην εισήγηση που θα κάνει στην πολιτική γραμματεία».

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ