Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Απονομή πτυχίων στους Ευέλπιδες Τάξεως 2024 της Σχολής

 
κξ

Ενημερώθηκε: 19/06/24 - 19:40

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τα πτυχία  στους Ευέλπιδες της Τάξεως 2024, οι οποίοι αύριο πρόκειται να ορκιστούν ως νέοι Ανθυπολοχαγοί και να λάβουν τα ξίφη τους, απένειμε  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, στη διάρκεια ειδικής τελετής που  πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.



Μιας Τάξεως, που φέρει την τιμητική ονομασία «ΛOXAΓΟΣ (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος», προς τιμή του Ήρωος της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τότε Λοχαγού και νυν μεταθανατίως προαχθέντα σε Αντιστράτηγο Σωτηρίου Σταυριανάκου, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη διάρκεια του «Αττίλα-2» στην Κύπρο, τον Αύγουστο του 1974, υπερασπιζόμενος μαζί με τους στρατιώτες του και τους άλλους ΕΛΔΥΚάριους, το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στα περίχωρα της Λευκωσίας. Φέτος που σε ένα μήνα θα έχουμε τη θλιβερή επέτειο της συμπληρώσεως 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή του Βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Μετά την τελετή απονομής των διπλωμάτων σε όλους τους Ευέλπιδες IV Τάξεως και σε λίγες μέρες νέων Ανθυπολοχαγών του Ελληνικού Στρατού, ακολούθησε η απονομή του διακριτικού εμβλήματος της ΣΣΕ στους αλλοδαπούς αποφοιτούντες Ευέλπιδες, ενώ ο Ισπανός Ακόλουθος Αμύνης Πλοίαρχος Federico Antonio Garcia Castro απένειμε το ξιφίδιο της Ισπανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας στον πρωτεύσαντα Εύελπι και Αρχηγό της Τάξεως 2024 της Σχολής.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Αρχηγός ΓΕΣ μίλησε στους τεταρτοετείς Ευέλπιδες στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής, δίδοντάς τους τις κατευθύνσεις του για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Αύριο, ως προελέχθη, στον ίδιο χώρο της ΣΣΕ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2024.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ