Ισπανία-Κροατία 3-0: Άλλο επίπεδο

 
Jjdh

Ενημερώθηκε: 15/06/24 - 21:37

Εκρηκτικό ξεκίνημα της Ισπανίας στον όμιλο του «θανάτου»!

Η «Φούρια Ρόχα» ήταν η πρώτη νικήτρια σε... αστραφτερό συναπάντημα, επικρατώντας 3-0 της Κροατίας, για την 1η αγωνιστική του Group B (περιμένοντας και το Ιταλία-Αλβανία στις 22:00).

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ομάδες είχαν τις σημαντικές -και μάλιστα αρκετές- ευκαιρίες τους. Ωστόσο, εκείνη του Λουίς ντε λα Φουέντε φάνηκε πιο αποτελεσματική -αξιοποιώντας την ποιότητά της αλλά και τις ολιγωρίες των αντιπάλων της (στο πρώτο και τρίτο γκολ)- διαμορφώνοντας το τελικό σκορ από το ημίχρονο.

Δύο γκολ εντός τριών λεπτών (29' και 32') για τους τυπικά γηπεδούχους, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φαμπιάν Ρουίθ με τρομερή ασίστ για το 0-1 από τον Μοράτα και υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτάρα για το 0-2. Στο 45'+2' το... γλυκό από τον Καρβαχάλ.

Έγραψε ιστορία ο Γιαμάλ, με τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα να ξεκινά βασικός και -σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών- να γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζετα σε Euro! Μάλιστα, το συνδύασε και με ασίστ (για το 0-3), όντας φυσικά πάλι ο νεαρότερος που το καταφέρνει. 

Έφτασε τα επτά τέρματα σε Euro και ανέβηκε στην 3η θέση της λίστας των σκόρερ ο Μοράτα, πιάνοντας τους Σίρερ και Γκριεζμάν και όντας πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο και Πλατινί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ