Τη «στέρεη ελπίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς, ότι «μετά από ελάχιστα χρόνια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας» εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, κατά τον χαιρετισμό που απηύθηνε στη σημερινή τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως – Ειδικών Επιχειρήσεων (ΠΓΥ-ΕΕ) «ΠΕΡΣΕΑΣ» (Α-377), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ διατύπωσε πρόσκληση προς τον εφοπλιστικό κόσμο να μιμηθεί των δωρητή εφοπλιστή κ.Π.Λασκαρίδη.
Ο ΥΕΘΑ, ο οποίος παρέστη στην τελετή ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, έκανε λόγο επίσης για «νέο πρόγραμμα των υποβρυχίων, στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δυναμικού, σε συνδυασμό με την απόκτηση των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων».
Στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στον Στόλο του ΠΓΥ-ΕΕ «ΠΕΡΣΕΑΣ», που αποτελεί μία ακόμα δωρεά του ευπατρίδη εφοπλιστή και ΄Προέδρου του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Υποναυάρχου ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη ΠΝ προς το ΠΝ, παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» κ. Βασίλειος Στίγκας, οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, Στέφανος Γκίκας, Νικόλαος Βλαχάκος, Γεώργιος Βρεττάκος, Μιχαήλ Λιβανός και Δημήτριος Μαρκόπουλος, καθώς και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΕΘΑ, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ.Γιώργος Παναγόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και τοπικών φορέων.
Από τη στρατιωτική ηγεσία στην τελετή παρευρέθησαν οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΣ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Κωστίδη.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο τέως ΥΕΘΑ, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι πρώην Αρχηγοί ΓΕΝ Ναύαρχοι ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, και Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς επίσης, ο πρώην Διοικητής Δοικητικής Μερίμνης Ναυτικού Αντιναύαρχος ε.α. (Μ) Γεώργιος Χριστόπουλος ΠΝ και ο πρώην Υπαρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονοματοδοσία έγινε από την ανάδοχο του σκάφους Δόκιμη Υπαξιωματικό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ) 3ης Τάξεως Τεχνικών Πυρομαχικών Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.
Κατά τον χαιρετισμό του στη διάρκεια της τελετής ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «(η ένταξη του «Περσέα»)…Σηματοδοτεί και αυτή η ημέρα τη νέα εποχή ενίσχυσης της ναυτικής ισχύος της Πατρίδας μας. Είμαστε περήφανοι για το Πολεμικό μας Ναυτικό, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Λέγεται - και νομίζω ορθά – ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό ουδέποτε ηττήθηκε. Και σήμερα, αφενός προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, φρουρώντας τον εθνικό θαλάσσιο χώρο και αφετέρου προβάλλει τη σημαία μας σε μια σειρά αποστολών μεγάλης εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας, είτε έξω από τις ακτές του Λιβάνου σε επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών, είτε στην επιχείρηση «IRINI», βόρεια από τις ακτές της Λιβύης, είτε στην επιχείρηση «ASPIDES», την πιο μεγάλη επιχείρηση που έχει κάνει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Ναυτικό μας εκσυγχρονίζεται. Νέες μονάδες ήδη υπό κατασκευή, οι φρεγάτες FDI, θα είναι σε λίγους μήνες εδώ, στο Ναύσταθμο.
Και επίσης, νέες προσεγγίσεις επιχειρούνται, όπως με το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, όπου αναζητούμε νέες δυνατότητες με πολλαπλασιαστές ισχύος που θα επιτρέψουν στο ελληνικό ανθρώπινο κεφάλαιο να εκδηλώσει τις τεράστιες δυνατότητές του.
Έχω τη στέρεη ελπίδα ότι μετά από ελάχιστα χρόνια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας, έχοντας αντιμετωπίσει τις μεγάλες επιλογές των καιρών, έχοντας προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα των υποβρυχίων, στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δυναμικού, σε συνδυασμό με την απόκτηση των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων.
Θα ήθελα να καταλήξω με μια παράκληση: Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα δεν είναι μόνο η ένταξη ενός πλοίου στο Στόλο ή η μεγάλη προσφορά – και δεν είναι η μόνη - του Ναυάρχου Λασκαρίδη. Είναι η ανάμνηση ενός εθνικού παραδείγματος, το οποίο, θα μου επιτρέψετε να πω, πιστεύω ότι έφτασε την Πατρίδα μας έως εδώ. Και αυτό το εθνικό παράδειγμα είναι το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, των ανθρώπων αυτών που το περίσσευμα, και πολλές φορές και το υστέρημα του κόπου της ζωής τους, το επένδυσαν και το δαπάνησαν στο μέλλον του τόπου, στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους.
Θα ήθελα, λοιπόν, να διατυπώσω ευθεία την πρόσκληση και την παράκληση προς τον ελληνικό Εφοπλισμό, ο οποίος διάγει, δόξα τω Θεώ, λαμπρές ημέρες: Να συμμεριστεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ναυάρχου Λασκαρίδη, διότι η Πατρίς το έχει πάντοτε ανάγκη».