Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ-Ε Κατάρας: Υποδοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

 
Για να ορθοποδήσει ξανά το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να  γίνει μια σιωπηλή επανάσταση

Ενημερώθηκε: 07/06/24 - 18:00

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μία σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον επανάπλου της φρεγάτας (Φ/Γ) «ΥΔΡΑ» στις ελληνικές θάλασσες και τον κατάπλου της στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου την υποδέχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ, δημοσιοποίησε αργά χθες το βράδυ το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

            Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» με κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Χρήστο Δρούγκα ΠΝ, είχε αποπλεύσει από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να αναλάβει την αποστολή της στη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως “ASPIDES” (EUNAVFOR “ASPIDES”) στις 26 Φεβρουαρίου 2024 και επέστρεψε χθες, δηλαδή παρέμεινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θαλάσσης, του Κόλπου του Άντεν και γενικότερα του «Κέρατος της Αφρικής» επί 102 μέρες, προστατεύοντας τις διεθνείς θαλάσσιες οδούς επικοινωνιών και τα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) εμπορικά πλοία από την πολύ σοβαρή απειλή που αντιπροσωπεύουν οι Χούθι με τις επιθέσεις με πυραύλους και Μη Επανδρωμένα Αεροοχήματα (UAV).

περιοχής του FIR Αθηνών, συνασκήθηκε με τις υπόλοιπες μονάδες του Στόλου στο πλαίσιο της ασκήσεως «Καταιγίς ’24», γεγονός που στάθηκε αφορμή ο Ελληνικό Στόλος να την υποδεχτεί θριαμβευτικώς και συμφώνως με τις ναυτικές παραδόσεις αυτού, καθώς η φρεγάτα περνούσε τιμητικώς «παρά τω ισχύω» των πλοίων, που απέδιδαν σε αυτήν τιμές με όλες τις…μάνικες κατασβέσεως πυρκαγιών ανοικτές να εκτοξεύουν στον ουρανό πίδακες νερού, συνεχείς συριγμούς, ενώ πολλοί (ενθουσιώδεις) κυβερνήτες είχαν δώσει διαταγή και το πλήρωμα εκτόξευσε ναυτικές φωτοβολίδες!

            Εν συνεχεία το σκάφος αποδεσμεύτηκε από την υπόλοιπη άσκηση και επέστρεψε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος όπου οι Αρχηγοί ΓΕΝ και Στόλου επέβησαν σε αυτήν και συνεχάρησαν κυβερνήτη και πλήρωμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

            Τέλος, αλλά όχι έσχατο, χθες το βράδυ ο κυβερνήτης της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» Αντιπλοίαρχος Χρ.Δρούγκας ΠΝ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μία φωτογραφία όπου είναι ο ίδιος και όλο το πλήρωμά του στην πρώρα και έγραψε τα εξής: «Φ/Γ «ΥΔΡΑ». Το καλύτερο πλήρωμα που θα μπορούσα να έχω για μία τέτοια αποστολή. Είμαι πολύ περήφανος. Σας ευχαριστώ πολύ», δημοσιοποιώντας έτσι, με αυτόν τον δωρικό τρόπο, τις ευχαριστίες του για την απολύτως επιτυχή εκτέλεση της εξαιρετικά δύσκολης, απαιτητικής και επικίνδυνης αποστολής στο πλήρωμά του.
   

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ