Ν. Δένδιας : Από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στη Νορμανδία και το Λοριάν της Γαλλίας

 
δενδιας

Ενημερώθηκε: 04/06/24 - 19:30

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ένα εξαντλητικό διήμερο θα είναι αυτό που αρχίζει από αύριο για τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, καθώς από τον Εύοσμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στη χερσόνησο της Νορμανδίας και στο γειτονικό Λοριάν, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.  

            Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (308 ΠΕΒ) του Τεχνικού Σώματος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου θα ενημερωθεί για το πολύτιμο έργο και την κρίσιμη αποστολή του για την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του Στρατού Ξηράς.

            Στη συνέχεια ως συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές στη Μακεδονία θα παρευρεθεί στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνουν και οι σχετικές «πολιτικές ζυμώσεις» με τον κόσμο.

            Την Πέμπτη, αμφότεροι, Πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Αμύνης, θα βρεθούν, προσκεκλημένοι του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν, στη Χερσόνησο της Νορμανδίας για τις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την 80η επέτειο της μεγάλης αποβάσεως των Συμμάχων στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου 1944, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

            Συμφώνως με τις πληροφορίες ολιγομελές ελληνικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού από το κοντινό Ναυτικό Κλιμάκιο του Λοριάν, θα παρελάσει μεταξύ των συμμαχικών τμημάτων φέροντας την Ελληνική Σημαία ενώπιον των Γάλλων και ξένων επισήμων προσκεκλημένων.

Ως γνωστόν η Ελλάδα συμμετείχε στην απόβαση στη Νορμανδία με δύο κορβέτες του Πολεμικού μας Ναυτικού (τότε «Βασιλικό Ναυτικό»), τις Κ/Β «ΚΡΙΕΖΗΣ» και Κ/Β «ΤΟΜΠΑΖΗΣ», καθώς και με αριθμό πλοίων του Εμπορικού μας Ναυτικού, που μετέφεραν καύσιμο και κάθε είδους εφόδια στις ακτές της.

Ακολούθως οι κύριοι Μητσοτάκης και Δένδιας θα μεταβούν στο κοντινό Λοριάν, όπου ως γνωστόν είναι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Naval Group, όπου βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ναυπηγήσεως οι τρεις ελληνικές φρεγάτες FDI-HN, κλάσεως «Κίμων», οι φρεγάτες «ΚΙΜΩΝ», «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΦΟΡΜΙΩΝ», όπου θα τις δουν και θα ενημερωθούν για την πρόοδο της κατασκευής τους καθώς βάσει του ισχύοντος προγραμματισμού οι δύο πρώτες από αυτές θα παραδοθούν το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2025 , ενώ η τρίτη το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Και μετά βεβαίως επιστροφή στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές!      

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ