ΣΥΡΙΖΑ: Εν μέσω αναταράξεων για την κομματική πειθαρχία συνεδριάζει η ΚΕ

 
suriza

Ενημερώθηκε: 13/01/24 - 12:31

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αναταράξεων εξαιτίας της πρότασης Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια έφερε «φουρτούνες» και στον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή μάλιστα που στη ΝΔ το κλίμα βελτιώνεται και βουλευτές που δήλωναν αρνητικοί πλέον δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως άναψαν φωτιές οι οποίες δε φαίνεται να σβήνουν εύκολα. Ενδιαφέρον έχει πλέον το κλίμα που θα επικρατήσει στη διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Hotel» (Πλατεία Καραϊσκάκη). Οι εργασίες της Κ.Ε. θα ανοίξουν στις 12:30μμ με την ​ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο προγραμματικών θέσεων το οποίο απαριθμεί 31 σελίδες. Όπως αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, «η προετοιμασία και υποβολή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Σχεδίου Προγραμματικών Θέσεων, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια, υποδηλώνει τη δέσμευση για την τήρηση του συμφωνημένου οδικού χάρτη για έναν ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο και την διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου».

«Επίσης αποδεικνύει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτήν την νέα φάση επανεκκίνησης της πορείας του με συσπείρωση, ανανέωση και ανασυγκρότηση επιβεβαιώνει τις αρχές και τις αξίες του, τις πολιτικές και κοινωνικές αναφορές του. Αναδεικνύει τις σημαντικές παρακαταθήκες του και ταυτόχρονα κάνει με τόλμη αυτοκριτική στην πορεία του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ