Αναμενόμενη η απόφαση του ΣτΕ, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Μάκης Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι ήταν αρκετά σαφές ότι το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία, ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τις συνταγματικές πρόνοιες.
«Η τηλεόραση δεν είναι ένα ζήτημα επιχειρηματικό, αλλά είναι κάτι που άπτεται της πληροφόρησης και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, των πολιτών, όλη αυτή η διαδικασία, έχει προβλέψει ο νομοθέτης, να είναι απο-πολιτικοποιημένη. Να φεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία, κακά τα ψέματα, έχει πολιτικές στοχεύσεις» υποστήριξε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της .
«Όταν το αφαιρείς αυτό (την αρμοδιότητα) από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το πηγαίνεις, σε μια κυβερνητική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία, στην πραγματικότητα προσβάλει αυτή την επιταγή του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. .
«Υπάρχει μια ανησυχία, ότι η πολιτικοποίηση αυτή στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε φαλκίδευση του δικαιώματος στον πλουραλισμό, στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση» είπε ο της.
«Άκουσα τις δηλώσεις της κυβέρνησης, δια στόματος της κ. Γεροβασίλη, η οποία ουσιαστικά, τι γύρισε και είπε; Ότι το ΣτΕ, δηλαδή το Συνταγματικό Δικαστήριο, είναι συντεταγμένο...(αντισυνταγματικό έκρινε το η συντριπτική πλειοψηφία των ), και ακούω τώρα διατυπώσεις, συμπαρατάσσουν το Συμβούλιο με τα συμφέροντα της αντίδρασης, της διαπλοκής; Τι είδους δηλώσεις είναι αυτές από μια κυβέρνηση η οποία σέβεται τη διάκριση και τις αρμοδιότητες των εξουσιών;» αναρωτήθηκε ο κ. .
«Το ΣτΕ είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αδειοδοτεί. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Παππάς;» τόνισε ο κ. στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο , για την προσωρινή άδεια λειτουργίας των . Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μόλις επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο Συμβούλιο, τις οποίες αφαίρεσε ο κ. , η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στο διάλογο για τη συγκρότηση του .