Διαξιφισμοί Μητσοτάκη–Τσίπρα: Το «debate» και τα διλήμματα της κάλπης (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ενημερώθηκε: 08/04/23 - 21:38

Σε αντιπαράθεση εξ αποστάσεως επιδόθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας έξι σαββατοκύριακα πριν από τις κάλπες.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξαπέλυσαν αιχμές στο πλαίσιο περιοδείας τους σε συνοικίες του λεκανοπεδίου, δείχνοντας ότι η προεκλογική μάχη αρχίζει να φουντώνει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός από το Κουκάκι, εξέπεμψε το μήνυμα ότι «παλέψαμε με δυσκολίες, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας», ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Σμύρνη υπογράμμισε ότι «αυτά που γίνονται δεν τα ανέχεται ούτε ο δεξιός, συντηρητικός πολίτης».

Οι δύο άνδρες επέλεξαν παρόμοιο προεκλογικό μοντέλο επικοινωνίας, με εκ του σύνεγγυς επαφή με τους πολίτες. Και οι δυο μίλησαν περιτριγυρισμένοι από ψηφοφόρους τους, αμφότεροι επέλεξαν να απευθυνθούν με αιχμηρό τρόπο στον βασικό πολιτικό τους αντίπαλο.

«Από παραμύθια χορτάσαμε, οι πολίτες θα επιλέξουν σωστά», είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «Το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία, στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά».

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη

Η περιοδεία του κ. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός έθεσε τα δικά του προεκλογικά διλήμματα: «Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν θέλω να μιλάμε για διπλές εκλογές. Υπάρχει μία κάλπη μόνο. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας». 

Συνέχισε λέγοντας ότι από την κάλπη της 21ης Μαΐου «θα πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα,  ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω και ότι όλα όσα πετύχαμε και κατακτήσαμε μέσα από κόπους, μέσα από δυσκολίες αυτή την τετραετία, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και η τροχιά προόδου της χώρας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσει η πατρίδα μας να πηγαίνει πιο ψηλά, να είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με περισσότερη οικονομική ευημερία».

«Ο λαός έχει κρίση, βλέπει, συγκρίνει και αξιολογεί» και «θυμάται πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι το 2023».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το «παραμύθι του πρίγκιπα που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς τελειώνει στις 21 Μαΐου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό σε ντιμπέιτ «για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου σε όποιο κανάλι και με όποιον δημοσιογράφο επιλέξει», «να συζητήσουμε για την ουσία και όχι για σπίτια που δεν ξέρει πόσα έχει». «Ο ελληνικός λαός γυρνά την πλάτη του στην αδικία, στην εκμετάλλευση, την απαξίωση, τη διαφθορά», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ώστε να ηττηθεί το σύστημα Μητσοτάκη και να σχηματιστεί κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε μέσα στον κόσμο από μία πρόχειρη μικροφωνική εγκατάσταση.

Αλλά και στην συνέντευξή του πρωθυπουργού στον Γιώργο Αυτιά "κλείστηκε" ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δυο ανδρών. Δείτε το βίντεο:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ