Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές

 
MITSOTAKIS

Ενημερώθηκε: 28/03/23 - 11:35

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ημερομηνία αυτή είναι στη λήξη της τετραετίας, στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρονικό πλαίσιο, συνοπολογίζοντας τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούνιο και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει.

Ανέφερε ακόμα ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό, σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να μην είναι στη θέση του πρωθυπουργού οι Κ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Τα θέματα του υπουργικού

Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ