Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

 
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Ενημερώθηκε: 11/11/22 - 18:22

Την τελευταία της πνοή, στα 78 της χρόνια, άφησε η σπουδαία ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στον Βόλο στις 17 Ιουλίου 1944 και ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

"Ελεύθερης Σκηνής". Το Σώσε, η Λυσιστράτη, η Αυλή των Θαυμάτων, το Πάρτυ Γενεθλίων, ο Ερωτευμένος Σαίξπηρ και η Μήδεια, είναι μόνο κάποια από τα πολλά έργα που έπαιξε.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο "Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά". Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είχε ιδρύσει τον θίασο "Θεατρική Συντεχνία" και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της

Για τη θλιβερή είδηση ενημέρωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Η Μίνα Αδαμάκη υπήρξε μεγάλη σταρ στην τηλεόραση. Την πρωτοείδαμε στη σειρά Αστροφεγγιά με πρωταγωνιστικό ρόλο ως Λένα. Η τεράστια επιτυχία ήρθε με τις Τρεις Χάριτες ως Ειρήνη, το 1989, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά υψηλά νούμερα τηλεθέασης και θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση. Το 1993, έπαιξε στο Δις Εξαμαρτείν, επίσης μια σειρά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το Safe Sex
βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1999 και την Εθνική Ελλάδος το 2015.

Η Μίνα Αδαμάκη σε παλαιότερη συνέντευξή της στο «Καλοκαίρι not» για τις επιτυχίες της στο θέατρο και την τηλεόραση αλλά και τον έρωτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ