Καρυδόπιτα με πασχαλινά αρώματα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά για την καρυδόπιτα: 400 γρ. αλεύρι μαλακό, 250 γρ. καρύδια, 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 30 γρ. μπέικιν πάουντερ, 250 γρ. βούτυρο, 130 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%, 5 μεσαία αυγά, 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη, 1 ½ κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη, 1 βανίλια σε σκόνη, ½ πορτοκάλι το ξύσμα, 1 πορτοκάλι το χυμό.
Υλικά για το σιρόπι: 600 γρ. νερό, 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 50 γρ. μέλι, ½ λεμόνι, 1 ξυλάκι κανέλας.
Υλικά σερβιρίσματος: Παγωτό βανίλια (προαιρετικά).