Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά για το ραβανί: 300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ., 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό, 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο, 150 γρ. ελαιόλαδο, 1 πορτοκάλι το ξύσμα, 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 12 λευκά αμύγδαλα, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί, 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί.
Υλικά για το σιρόπι: 800 γρ. ζάχαρη, 800 γρ. νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, ½ πορτοκάλι τις φλούδες.
Υλικά για το σερβίρισμα: .Παγωτό καϊμάκι ( προαιρετικά )