Το Παστίτσιο είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που όμως αρκετές φορές είναι βαρύ. Πώς να κάνετε πιο light το παστίτσιο; Η συνταγή παρακάτω σού προτείνει ένα παστίτσιο διαφορετικό με κοτόπουλο και γιαούρτι. Δες το παστίτσιο...αλλιώς!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακετο ταλιατέλες
μισή κουπα τριμμένο τυρί
2 στηθη κοτόπουλο
1-2 κόκκινες πιπεριές καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουπα μανιταρια φετούλες
1/2 κουπα λευκό κρασί
1/2 κουπα χυμός τομάτας
αλάτι-πιπερι
1 μπαχαρι ολόκληρο
1 λιτρο γαλα
1-2 κουταλιές βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Πώς το κάνουμε:
Βράζω τις ταλιατέλες στο χρόνο που λέει το πακέτο. Τις σουρωνω, τις ξεπλενω λιγακι και τις λαδωνω καλα.
Τις βαζω στο ταψι που κανω συνηθως το παστίτσιο μου. Απο πάνω ρίχνω το τριμμένο τυρι της αρεσκείας μου.
Τώρα ετοιμαζω το κατόπουλο. Το κοβω οσο πιο ψιλό μπορώ και το βαζω σε μεγάλο τηγάνι να το τσιγαρίσω σε υψηλή φωτιά προσθετωντας αμέσως κ το κρεμμύδι, πιπεριά ,μανιτάρια κ μπαχάρι. Μόλις παρει λίγο χρώμα βαζω το κρασι κ αλατοπιπερώνω. Αφηνω 10 λεπτά και βαζω την ντοματα. Χαμηλώνω να σιγοβράζει για κανα 10λεπτο.Το σβήνω μετά. Το αραδιάζω πάνω απο τις ταλιατέλες.
Για την μπεσαμελ, λιωνω το βούτυρο και ψήνω το αλευρι να μυρίσει λίγο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέυω ζωηρά ωστε να μην σβολιασει, να τη διατηρω βελούδινη. Μολις μπει όλο το γάλα περιμένω να κοχλασει και σβήνω το μάτι. Αλατοπιπερώνω, βαζω το τριμμενο μοσχοκάρυδο (περίπου μισο κουτ. γλ.) και προσθέτω το γιαουρτι και ανακατευω καλα με το συρμα.
Την απλώνω πανω στα υπόλοιπα υλικα και πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανια. Ψήνω στους 230 βαθμους για κανενα μισάωρο να παρει χρωματακι η κρεμα. Σερβίρω αφου περιμένω κανενα 10λεπτο για να μην βγει σαν μακαροναδα!!!
Bon appetit!