Ο Πέτρος Συρίγος ετοιμάζει σοκολατόπιτα σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας.
Υλικά: 300γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου, 350γρ. ζάχαρη, 6 αυγά, 260γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 100γρ. κακάο σε σκόνη, 1 σφηνάκι κονιάκ, 200ml γάλα, 1 βανίλια σκόνη
Υλικά για το σιρόπι: 600γρ. ζάχαρη, 400ml νερό, 100γρ. κακάο, 200ml ζεστό νερό
Υλικά για το γλάσο: 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 250γρ. κρέμα γάλακτος, 50γρ. βούτυρο φρέσκο